Inspekcija stiže u gimnaziju zbog ocjena sina Zorana Milanovića, oglasilo se i ministarstvo

U zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji zbog promjene ocjene sinu predsjednika Zorana Milanovića iz četiri u pet i to po završetku nastavne godine kada su takve izmjene izričito zabranjene, stiže inspekcija, potvrdili su iz Ministarstva obrazovanja Hrvatske.

Naime, sve to nakon što je Milanovićeva supruga upozorila mailom direktoricu gimnazije na sve nepravilnosti u radu nastavnice matematike, šaljući mail sa službene adrese.

“Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi članom 73. propisano je da na osnovi praćenja i vrednovanja tokom nastavne godine zaključnu ocjenu iz nastavnog predmeta utvrđuje nastavnik nastavnog predmeta,
a zaključna ocjena za svaki nastavni predmet utvrđuje se javno u razrednom odjelu na kraju nastavne godine”, poručili su iz Ministarstva obrazovanja.

“Definirano je da zaključna ocjena iz nastavnoga predmeta na kraju nastavne godine ne mora proizlaziti iz aritmetičke sredine upisanih ocjena, naročito ako je učenik pokazao napredak u drugom polugodištu.

Što se tiče mogućnosti promjene zaključene ocjene, navedenim Zakonom definirano je da učenik ili roditelj koji nije zadovoljan zaključenom ocjenom iz pojedinog nastavnog predmeta ima pravo u roku od dva dana od završetka nastavne godine podnijeti zahtjev nastavničkom vijeću radi polaganja ispita pred komisijom”, jasni su iz Ministarstva obrazovanja.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović je danas dao je izjavu za medije i komentirao mejl koji je njegova žena slala zbog nezadovoljstva oko ocjene njihova sina.

“Da je meni mama to napravila kad sam imao 17 godina, ja bih poludio”

“Vidio sam da je Sanja, moja supruga, napisala mail. Ostavila je brazdu, duboki trag. Naš mlađi sin ima 17 godina, to više nije dijete, on je već odavno sazrio, da je to meni mama napravila kad sam imao 17 godina, ja bih poludio, ali mama je mama”, kazao je on između ostalog.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.