in

Institut za istraživanje genocida Kanada: “Pozivamo Stefana Kaufmana i Raimunda Hasera da se izvinu žrtvama genocida u BiH!”

Jasne poruke iz Kanade za Njemačku!

Institut za istraživanje za genocida Kanada predvođen Emirom Ramićem uputio je portalu bhdijaspora.net vrlo oštro saopštenje nakon sramotnih čestitki iz Njemačke.

“Najoštrije osuđujemo i odbacujemo anticivilizacijske video poruke zastupnika u Bundestagu Stefana Kaufmana i Raimunda Hasera povodom neustavnog dana entiteta RS, članova Krščansko demokratske unije njemačke kancelarke Angele Merkel.

Stefana Kaufmana i Raimunda Hasera podsjećamo da je najgrublji atak na čovjeka i civlizaciju čestitati i proslavljati antidržavni, neustavni Dan entiteta RS, jer on označava početak najvećeg sistematskog, planiranog udruženog zločinačkog poduhvata Srbije i paradržave RS protiv drzave BiH i njenog najbrojnijeg naroda, Bošnjaka, jer označava največi zločin poslije holokausta u Evropi, genocid u tako zvanoj UN-ovoj sigurnosnoj enklavi Srebrenica. Institucije paradržave RS, policija i vojska su pred Internacionalnim sudom pravde proglašene krivim za počinjeni genocid, a Srbija proglašena krivim za nesprečavanje genocida.

Svojom čestitkama povodom neustavnog Dana entiteta RS Kaufman i Haser daju podršku aktuelnoj srpskoj političkoj poziciji i opoziciji u entitetu RS i aktuelnom liderstvu Srbije za secesionističke težnje entiteta RS kojima se kontinuirano ugrožava teritorijalni integritet, suverenitet, nezavisnost, državnost i politički subjektivitet države BiH. Kaufman i Haser tako podržavaju zločinačku politiku optuženog političkog i vojnog vrha entiteta RS od strane Međunarodnog krivičnog tribunala u Hagu. Njihove dehumanizirajuče čestitke su podstrek negatorima genocida, revizionistima sudskih, historijskih i naučnih činjenica o genocidu u BiH i glorifikatorima ratnih zločinaca. Neprimjerene i neljudske čestitke su još jednom izazvale bol kod žrtava genocida i povratnika u entitet RS čija su osnovna ljudska prava i slobode i dan danas pogažena.

Institut za istraživanje genocida, Kanada poziva Stefana Kaufmana i Raimunda Hasera da se odmah izvine žrtvama genocida u BiH koji dobro znaju šta je neustavni Dan entiteta RS, dan koji je za žrtve najcrnji dan u njihovoj historiji. Ukoliko to oni odbiju tražićemo od lidera Krščansko demokratske unije i njemačke kancelarke Angele Merkel da ih sankcioniše.

Jer su svojim nehumanim cestitkama ponizili žrtve genocida, atakovali na istinu i pravdu, degradirali pravosnažne presude međunarodnih ali i njemačkih sudova o genocidu BiH. Kaufman i Haser su svojom čestitkama djelovali protiv Rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici. Rezolucije koja nije namijenjena prošlosti. Ako govori i o mrtvima namijenjena je živima i njihovoj boljoj budućnosti sa istinom i pravdom. Sa Kaufmanom i Haserom nemože biti takve bolje budućnosti ni BiH ni Evrope jer oni atakuju na istinu i pravdu, ljudska prava i slobode, mir i prosperitet BiH i Evrope.

VEZANI TEKST: Nezapamćen skandal: Zastupnici iz njemačkog Bundestaga i pokrajinskog Parlamenta čestitali tzv. dan RS!

Institut za istraživanje genocida Kanada takođe najoštrije osuđuje činjenicu da je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić predsjednici bosanskohercegovačkog entiteta RS Željki Cvijanović čestitao 9. januar koji se obilježava kao neustavni dan RS-a. Takođe osuđujemo prisustvo ambasadora BiH u Vašingtonu na proslavi neustavnog dana entiteta RS”, saopšteno je iz Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija oštro reagovala na udar premijera Crne Gore na državu Bosnu i Hercegovinu

Žustre reakcije SBB i SDA nakon skandaloznog ponašanja premijera Crne Gore