Islamska zajednica BiH žustro odgovorila Narodu i Pravdi: “Ovo je pokušaj discipliniranja, do sada je to samo HDZ radio”

Rijaset Islamske zajednice u BiH uputio je odgovor na pismo koje je stranka Narod i pravda (NiP) objavila u medijima, a u kojem se navodi da Islamska zajednica i reis Husein ef. Kavazović podržavaju jednu političku partiju i jednog kandidata uoči izbora.

“Nikakvo pismo iz političke stranke Narod i pravda (NiP) nije stiglo na adresu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i o sadržaju pisma smo saznali iz medija,“ saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Navode da je Islamska zajednica iznenađena, ne samo načinom, nego i tonom pisma.

“Ovo nije način komunikacije. Ovako se ne zakazuju sastanci, a pogotovo se ovako ne komunicira s reisul-ulemom. Pismo, koje je objavljeno u javnosti doživljavamo kao pokušaj discipliniranja.

U njemu se nama prijeti.

Do sada je samo HDZ Dragana Čovića radio na ovakav način i imao ovakav odnos prema Islamskoj zajednici i reisul-ulemi,” navodi se u saopćenju.

Završetak pisma je ono što je u Rijasetu Islamske zajednice u BiH shvaćeno kao prijetnja.

“Mi ovo razumijemo kao poruku da su oni, NiP, adresa na koju ćemo morati ići po svoje mišljenje.

To se neće desiti,” kaže se u saopćenju Ureda za odnose sa javnošću Rijaseta IZ.

VEZANI TEKST: Iz stranke Narod i pravda pisali su reisu Huseinu Kavazoviću: “U izjavama aludirate na podršku jednom kandidatu i jednoj stranci”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.