Ivanić tako kaže: Garantujem da će pred izbore Izetbegović podnijeti krivičnu prijavu zbog negiranja genocida protiv Dodika

Gost u programu Face televizije bio je bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Mladen Ivanić je govorio o aktuelnoj političkoj krizi u BiH, direktno za takvo stanje optuživši pojedine bh. političare.

-Odnos Amerike i Dodika je promjenjiv. Ne treba potcjenjivati trenutnu krizu. Ta kriza nije svedena samo na Dodikove vratolomije. Inzkov zakon ništa nije postigao.

Oni koji negiraju genocide to rade i dalje. Opozicija ne vjeruje Dodiku. Dodik ima udare sa svih strana. Ako sagne glavu i pogazi zaključke NSRS-a to će biti njegov kraj.

Dosta je Bonskih ovlaštenja. Nigdje nema da jedan čovjek donosi zakone. Bonska ovlaštenja Inzku udarila u glavu. Podjelio je društvo u BiH i ništa nije uradio.

Schmidt u ovom trenutku nema nikakav ozbiljan program ozbiljnih međunarodnih institucija. Ima otpor unutar BiH. Trenutno je teže biti Schmidt nego čelni čovjek srpskog naroda u BiH.

Kada ne bi bilo prepucavanja između SDA i HDZ stvari bi bile mnogo lakše. Cilj SDA i HDZ je da bude kako oni kažu, a ne ono što bi odgovaralo većini.

Previše je političkih luđaka u BiH. Čović i Izetbegović prije sedam godina rekli da će se dogovoriti za tri dana. Čudo treba da se dogovore. Njima je u interesu da se ne dogovore. Izbori se mogu spriječiti samo bojkotom.

Odluka Ustavnog suda o šumama ništa nije promijenila. RS će i dalje koristiti šume. Odgovornost za krizu nije samo na Dodiku.

Kriv je i Izetbegović. Garantujem da će pred izbore Izetbegović podnijeti krivičnu prijavu zbog negiranja genocida protiv Dodika. Nema Dodika bez Izetbegovića, kao što nema Izetbegovića bez Dodika, kazao je Ivanić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.