Iz ‘Pravde za Dženana’ reagovali, poslali oštru poruku za Alisu Mutap: “Po čemu si najpoznatija ličnost u BiH?”

U Općinskom sudu u Sarajevu danas, 13. juna, je održano ročište po tužbi Alise Mutap Ramić, koju je pokrenula protiv Muriza Memića za klevetu. Na današnjem ročištu su saslušani upravo Muriz Memić i Alisa Mutap Ramić.

Nakon današnjeg ročišta oglasili su se iz grupe “Pravda za Dženana Memića”, a njihovu oštru poruku prenosimo u cijelosti:

“Danas je u Općinskom sudu u Sarajevu, izjavila da je “Najpoznatija ličnost u BiH”…

Hajde malo porazgovaraj sama sa sobom, sjeti se, po čemu si to poznata?

Jesi li učinila neko dobro djelo ili si poznata po lažima, glumatanju, ismijavanju, posmatranju nekoga kako se pred tvojim očima bori za život, za skrivanje ubica ili možda nešto treće, ko bi ga znao?

Razmisli, ako imaš tu mogućnost. Skini konačno te sunčane naočale, iza kojih se skrivaš, uzmi ogledalo pa se pogledaj u oči. Zapitaj se…

Ko si i zbog čega si “najpoznatija ličnost u BiH”? Ko je ubio Dženana, Alisa?”, naveli su iz grupe.

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine.

Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap.

Uslijed zadobijenih povreda, mladić Dženan Memić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Sud BiH je u novembru prošle godine oslobodio Zijada Mutapa i druge koji se terete da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je na zahtjev Tužilaštva BiH u martu ove godine ukinulo oslobađajuću presudu Zijadu Mutapu i drugima u predmetu “Dženan Memić”.

Postupajući tužitelji u predmetu, dokazivat će navode optužnice pred Apelacionim vijećem Suda BiH, a suđenje će biti ponovljeno.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.