in , ,

Izjava Zorana Milanovića će izazvati reakcije u BiH: “Kao da je NVO iz Sarajeva to pisao”

Milanovićeva izjava će zasigurno naići na reakcije iz BiH

Milanovićeva izjava će zasigurno naići na reakcije iz BiH.

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske kazao je danas kako se neće dati saglasnost na završnu deklaraciju NATO-a jer “neko ima problem da se u njoj spominje Dejtonski sporazum i tri konstitutivna naroda”. Dodao je da deklaracija izgleda kao da ju je pisala neka “nevladina udruga iz Sarajeva”.

Povodom obilježavanja 30. godišnjice ustrojavanja 63. A samostalne gardijske bojne Zbora narodne garde Požega predsjednik Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga položio je vijenac i zapalio svijeću kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade. Prije toga obišao je poplavljeno područje u Vidovcima. Nakon toga obratio se javnosti.

“Vi ste stvoritelji ove države”, poručio je Zoran Milanović.

“U komunizmu se porodica Gordana Grlića Radmana obogatila. Dobio je hrvatsko ime Gordan. Neće biti problem s Grlićem, još dogovaramo završnu deklaraciju samita. Neke zemlje ne žele spominjanje Dejtonskog sporazuma.
Morat ću o tome na samitu razgovarati. Inače nećemo dati saglasnost na završnu deklaraciju jer nas se tretira kao sitan kusur. Neko ima problem da se u završnoj deklaraciji NATO-a spominje Dejtonski sporazum i tri konstitutivna naroda. Kao da je deklaraciju pisalo nevladino udruženje iz Sarajeva.

Ne mislim se vratiti u Zagreb s tim. To pokazuje kakve planove za Bosni i Hercegovinu imaju neki međunarodni krugovi. To preko Hrvatske neće proći. Nisam se mislio time baviti”, rekao je.

O aktuelnoj situaciji u SDP-u rekao je: “Osjećam odgovornost što Hrvatska nije postala samostalna nakon Napoleonskih ratova. Kako za ovo mogu osjećati odgovornost kad sam s čela stranke otišao prije više godina? S događajima u SDP-u nemam doticaja, ne mogu komentirati.”

Zoran Milanović se dotakao i nastupa Hrvatske na EURO.

“Hrvatska ima odanu klasu koja se ne može kupiti na burzi kao paket dionica. Ne može se naučiti u školi. Kad je nogomet u pitanju, Hrvatske je to negdje baštinila i nadam se da će sitna iskra jednog genija doći do izražaja. Ne treba biti razočaran ako ne prođu. Ali navikli su nas da pobjede i najbolje. Neki su mi zamjerili što sam za čovjeka, koji je sad u bijegu, rekao da je izvrstan menadžer, ali nogometni. To nije akademski posao. Nego je grub posao, na rubu zakona”, zaključio je Zoran Milanović.

Asmir Begović uputio snažnu poruku nakon što se na terenu srušio Christian Eriksen: “Ignoriše se zdravlje i dobrobit igraća i to već duži period!”

Režija imamo hit: Pogledajte spot za novu pjesmu Halida Bešlića i Indire iz Colonije!