Jako čudne izjave Zorana Milanovića: Čovjek po Saboru hodao s kokainom, da sam bio možda bih se poslužio

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentirao je potez člana Sabora Hrvoja Zekanovića koji je za govornicom izvadio vrećicu s bijelim praškom i iznio indirektno niz optužbi na njegov račun.

Milanović je Zekanovića nazvao “Plenkovićevim glodavcem”.

“Da neko dođe u Sabor i kaže ‘imam pola kile kokaina’ i da ne bude uhapšen? Zekanović koji je sam priznao da je počinio kazneno djelo.

Čovjek hodal okolo sa značajnijom dozom kokaina.

Da sam bio tamo, možda bih se poslužio, ali nisam bio (smijeh). Bio sam u Rovišču gdje su me dočekali kao najrođenijeg i hvala im. Zašto Zekanović nije priveden?”, kazao je Milanović.

Podsjećamo, Milanović je u posjeti mjestu Rovišć povodom Dana Općine u svom govoru ponovo pričao BiH.

“Znam da se obraćam publici koja sluša, osjeća i razumije kada kažem da je borba za elementarna prava Hrvata u BiH u drugoj državi, za njihova politička prava, naglašavam, u drugoj državi, prema kojoj nemamo nikave namjere a kamoli neke nasilne ili vojne naša duboka moralna obaveze.

Za neke od vas je više od toga, vaše porijeklo i duše i duhovi vaših predaka.” kazao je Milanović o BiH tokom obraćanja.

Govorio je o koristima ulaska u EU i izvlačenju novca iz EU fondova: “Hrvatska igra po pravilima koja se određuju negdje drugdje i to je svijet kojemu se moramo prilagoditi”, kazao je.

“Zato vas u tome želim pohvaliti. Ne pohvaliti jer nisam učitelj, ali ako nisi sklon pretjeranim porocima i kokainu jači si i neovisniji. Znate o čemu govorim, prema tome samo naprijed”, kazao je tada Milanović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.