Jedan od najvećih živućih srpskih glumaca poručio Ani Brnabić: “Ti, djevojko, ženo, ne znaš ništa o fašizmu…”

Čuveni glumac Petar Božović prokomentarisao je izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić, koja je proteste građana opisala kao “neviđen fašizam i destrukciju”.

On se obratio predsjednici Vlade Srbije, savjetujući je da prestane da govori o stvarima o kojima nema pojma, jer djeluje neozbiljno i ostavlja prostor drugima da se “sprdaju s njom”.

“Ono što smo mogli da vidimo je destrukcija i fašizam na djelu. I da ponovim, destrukcija i fašizam na djelu. I dobro je što se policija sklonila, što su se pomjerili da ljudi vide tačno o čemu se radi, da naši građani vide o čemu se radi.

Da imate ovakvu destrukciju i ovakav fašizam, da vam neko kaže gdje smijete, a gdje ne smijete da idete, i kad smijete i kad ne smijete da idete, to Srbija još uvijek nije vidjela”, rezignirano je poručivala Brnabić uoči velikog “antifašističkog” skupa naprednjaka u Areni.

Zbog ove izjave premijerke, koja je dio građana svoje zemlje nazvala fašistima, reagovao je legendarni glumac koji je sugerirao premijerki Srbije da ne govori o “stvarima o kojima pojma nema”.

“Ti, djevojko, ženo, ne znaš ništa o fašizmu. Ne znaš ništa ni o vojnom komunizmu i nemoj da pričaš te stvari, bre! Ti si premijerka, ko će tebi da vjeruje poslije? Ko će da ti vjeruje kad pričaš stvari koje ne bi ni zagriženi sitni političar izjavljivao da bi se uvukao stranku ili u d… nekome?!”, poručio je Božović Ani Brnabić.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.