Kako je poniženi Zlatan Ibrahimović direktora “poslao” u bolnicu: “Stojim tu 20 minuta, osjećam se glupim…”

Zlatan Ibrahimović je objavio dvije autobiografske knjige, ali čini se da i to nije dovoljno da se ispričaju sve priče o legendarnom napadaču.

Ibrahimović traje duže od dvije decenije, a gdje je god igrao nastojao je da bude ono što jeste. Posebno je to postalo istaknuto nakon što je stekao svjetsko ime.

Još dok je bio u Ajaxu težio je da bude glavni u svlačionici, u Juventusu, Interu i Barceloni je to bilo malo teže. Poznato je da se zbog svog karaktera nikad nije sviđao Pepu Guardioli koji ga se riješio nakon samo jedne sezone.

Dolaskom u Milan 2011. godine počelo je i njegovo “šefovanje” u svlačionici koji se nakon toga nastavilo PSG-u, Manchester Unitedu, LA Galaxyiju, a sada, po drugi put, traje u Milanu.

Kada je bio član PSG-a Ibrahimović je doživio i najveće poniženje od klupskih uposlenika. Promijenio je niz klubova, igrao za svjetske velikane, ali nikada nije osjetio manjak poštovanja kao u maju 2013. godine – prenosi sportsport.

Naime, PSG je po prvi put nakon 1994. godine postao prvak Francuske, međutim Ibrahimovića nije mogao biti u svlačionici da slavi sa ostalim. Tačnije priključio se naknadno, a kada je došao nastao je haos.

Odmah poslije utakmice Šveđanin bh. korijena je završio na antidoping kontroli. I na njega su bukvalno svi zaboravilo, niko nije došao da ga pozove, bio je ljut i bijesan kao ris. Iskalio se na sportskom direktoru Leonardu.

“Nisu htjeli da me puste. Svi slave, a ja sam tamo 20 minuta. Niko ne dolaze da me pozove, osjećao sam se glupim, a devet mjeseci sam čekao ovu zabavu”, Ispričao je tada Ibrahimović.

Kada je ušao u svlačionicu žestoko se sukobio sa Leonardom. Svi su slavili, a on je galamio i prijetio prstom sportskom direktoru PSG-a što nije prošlo nezapaženo kamerama.

Leonardo je nakon tog događaja završio u bolnici. Po dolasku u Pariz, odmah prilikom izlaska iz aviona zatražio je ljekarsku pomoć, nakon čega je otišao na ljekarske preglede. Na sreću sve se završilo bez težih posljedica.

Brazilac je i danas direktor u PSG-u. U knjizi Adrenalina Ibrahimović je ispričao kako se na ljeto 2021. godine ponudio pariškom klubu da postane sportski direktor. Konačno je stigla i reakcija Leonarda na tu ideju.

“To je nešto apsolutno neugodno, ali to ne mijenja stvari. Imam 52 godine, čitam i razumijem Zlatanove želje. Poznajem ga dobro i nisam tip koji će izaći u medije da mu odgovori. Zapravo, ne želim ni da mu odgovorim. Da li je sebe predložio za sportskog direktora PSG-a? Tišina je najbolji odgovor.”

Na kraju je Ibrahimović produžio saradnju s Milanom kojeg želi odvesti na vrh Serije A.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.