Kakva golčina Edina Džeke, majstor ostaje majstor, golman nije imao šanse!

Bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko postigao je drugi gol ove sezone u Ligi prvaka nakon što je doveo svoj Inter u vodstvo protiv Šahtara u petom kolu grupne faze.

Džeko je u današnjoj utakmici prekinuo manji golgeterski post koji traje tačno mjesec dana. Posljednji pogodak Dijamant je postigao 24. oktobra u derbiju protiv Juventusa i remiju rezultatom 1:1.

Od tog trenutka bh. nogometaš je odigrao pet utakmica u kojima nije postigao gol u svim takmičenjima. Ipak, danas je tome došao kraj.

U prvom poluvremenu utakmice nije bilo golova, a onda je bh. nogometaš nakon sat vremena doveo Inter u vodstvo. Odbila mu se lopta na vrh šesnaesterca, a onda je vrlo lijepo zakucao u mrežu Ukrajinaca. Gol pogledajte OVDJE!

Džeko je, podsjetimo, tokom vikenda zaradio nezgodnu povredu glave nakon sudara sa golmanom Napolija Davidom Ospinom, nakon čega je zaradio više šavova. Ipak, bh. napadač se na vrijeme oporavio i mogao je pomoći svom timu večeras u Ligi prvaka.

Ovaj pogodak je za Džeku drugi u aktuelnoj sezoni Lige prvaka, a ukupno deveti u svim takmičenjima za Inter od dolaska iz Rome.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.