Kakva poruka je stigla iz Banja Luke: Gledam, otimaju se tzv. lideri partija ko će se prije uslikati sa nekim ambasadorom, Bosnu su doveli do početka Darvinove evolucije!

Predsjednik Gradske organizacije SDP -a Banja Luka Aleksandar Vuković još jednom je pozvao građane BiH da “olovkom” promijene sudbinu. Njegov post prenosimo u cijelosti.

“BiH. Gledam, otimaju se tzv. lideri partija i raznorazni funkcioneri ko će se prije uslikati sa nekim ambasadorom, pa na trošku države i naroda obići turističke destinacije, pa popuniti vrijeme sa nekim niskobudžetnim diplomatom, dok im pratnja visokobudžetno šopinguje, itd, itd….

Zatim, kad su u Bosni, iz fotelje su u modi neke inicijative, otvorena pisma, zaključci, rezolucije….

I tako već decenijama, dok uvijek isti ljudi vode za lični džep svoje “revolucije”, Bosnu i Hercegovinu su doveli do početka Darvinove evolucije!

I vidi naš narod sve to….

Zato smo sebi i stavili mete na čelo, pa molimo i kumimo taj naš narod za pomoć da ova ekstremna manjina ne ubije do kraja Bosnu koju svi želimo kao ogromna većina!”

Nedavno je i uputio apel građanima BiH da se uključe u borbu kojom će se zaustaviti potencijalni ponor države.

Ponovio je da se najvažnija bitka vodi u RS-u i da ne očekuje pomoć politika iz FBiH.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

-Država se danas brani u Banja Luci! I dižemo ljestvicu te odbrane na najviši level! Ne treba očekivati razumnog sagovornika u poziciji, niti u opoziciji! Nema ih, ne postoje! Isto rade, isto misle!

Ne tražimo prisustvo, niti bilo kakvu podršku, a niti nam treba bilo ko od budžetskih patriota iz Federacije BiH. Neka se nastave baviti svojom sitnom, plemenskom prćijom “ko će biti prvi u Bošnjaka”. U Banja Luci se slikati neće!

Međunarodna zajednica će još ovaj put izvršiti pritisak na održavanje izbora u koliko-toliko demokratskom ambijentu, i to je to! Ne ispostavimo li izborni rezultat, dižu definitivno ruke od Bosne i Hercegovine!

Da, pritisci na nas koji vode ovu priču u RS-u su sve veći, a već se šire i na naše stanovništvo! Olovka je naše najubojitije oružje – poručio je Vuković.

Podsjećamo, on je nedavno naveo da je velika čast i odgovornost biti jedan od vođa u odbrani BH identiteta, BH nacije i države Bosne i Hercegovine na polovini njene teritorije gdje trenutno egzistira najveći nacionalizam i šovinizam u Evropi..

“Pokret za državu je prema tome već danas veliki pobjednik na političkoj sceni. Mi nemamo političke protivnike, nego militantne formacije i naoružane neprijatelje sa druge strane. Imamo identifikovane i tzv. budžetske patriote koji pod tobožnjom ljubavi prema Bosni gledaju kako će se samo dokopati neke funkcije. Sa tim izdajnicima koji se sada nude i drugoj strani nema ni pregovora, niti razgovora.

Prema fašistima nema milosti, a prema kvislinzima pogotovo!”, poručio je tada Vuković.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.