Kolege radnika koji su upali u Bosnu kod Zenice na autoputu: Jedan se uspio spasiti, za dvojicom se traga

U toku je potraga za dva radnika koji su danas nešto iza 14 sati u naselju Kahrimani u blizini Begovog hana u općini Žepče s krana pali u rijeku Bosnu.

Tri radnika turske firme “Cengiz Insaat” koji su angažirani na izgradnji Koridora V-c, prema riječima njihovih kolega koji na mostu u Begovom hanu iščekuju ishod potrage, bili su u korpi na kranu od kojih su dvojica ispala, a treći se uspio spasiti, javlja reporter Fene s mjesta događaja.

Radnicu kažu da su pronašli šljem jednog od unesrećenog u Begovom hanu, ali još uvijek nema vijesti da su pronađeni unesrećeni ili njihova tijela.

S motornim čamcem rijekom Bosnom prošla je patrola Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a u potragu su angažirani i članovi Službe spašavanja Općine Žepče i policijske stanice Žepče.

Odmah po prijavi policija se uputila na mjesto događaja i počela je potraga za nestalim muškarcima.

Pretražuje se nekoliko kilometara nizvodno od mjesta nesreće, policija patrolira u više vozila. Upućene su specijalne jedinice MUP-a ZDK sa čamcima, policija ZDK, kao i gorska služba spašavanja.

Kolege, iako u šoku i uplakani, pokušavaju pomoći u potrazi, a priključili su im se i mještani Topčić Polja, Golubinje i drugih naselja u blizini.

Potragu za njima uveliko otežava i to što je, usljed obilnih padavina, Bosna nabujala, a vodostaj je viši nego što je to uobičajeno.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.