Kultna pjevačica Hanka Paldum uputila emotivan apel građanima Bosne i Hercegovine: “Dragi Bog nam je dao život, vodu… Učinimo samo, da naše rijeke teku slobodno, kako bi i mi bili zdravi i slobodni!”

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sutra bi se na sjednici po hitnom postupku trebao izjasniti o predloženim dopunama Zakona o električnoj energiji u FBiH, kojim se stvara pretpostavka za zabranu izgradnje malih hidroelektrana, instalisane snage do i uključivo 10 MW na cijeloj teritoriji Federacije BiH.

Hanka Paldum, diva naše estradne scene, mjesecima na društvenim mrežama, televizijskim pa i svojim nastupima, upozorava na opasnost koja nam prijeti, našim rijekama…

Ponovo se istim povodom oglasila na Facebooku i Instagramu.

“Ovim putem Vas molim, da svojom savješću, ljudski i moralno učinimo sve, kako bi smo spasili naše rijeke, vodu, što život znači !

Dragi Bog nam je dao život, spustio sve blagodati, dao nam je vodu, izvor života. Koliko smo mi svjesni toga? Da li se dovoljno zahvaljujemo Stvoritelju, na vodi, koju nam je dao za čišćenje tjela i nasih duša!

Učinimo samo, da naše rijeke teku slobodno, kako bi i mi bili zdravi i slobodni!

Pozivam Vas da potpišete pismo koje su pripremile članice Koalicije za zaštitu rijeka i na taj način pomognete u ostvarenju cilja: STOP MHE! – objavila je popularna Hanka Paldum.

Na OVOM LINKU se nalazi pismo koje građani mogu isprintati, potpisati i skeniranog slati na e-mail [email protected] ili fizički odnijeti na protokol Parlamenta FBiH (adresa u pismu).

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.