in , ,

Legendarni Nenad Marković posramio bh. političare: “Nije mi jasno. Ne mogu da shvatim da se ne vidi taj ogroman potencijal koji imamo”

Nenad Marković gostovao na N1 gdje je govorio o brojnim temama.

Nenad Marković gostovao na N1 gdje je govorio o brojnim temama.

Nenad Marković, bivši košarkaš, danas trener, legenda KK Bosna i košarkaške reprezentacije BiH, komentarišući uspjeh bh. košarkašica na Evropskom prvenstvu, kazao je da su odigrale fantastično, te da su ga oduševile svojim ponašanjem, karakterom i igrom.

“Maricu Gajić znam dok je igrala u Turskoj. Sreli smo se na jednoj utakmici na početku pandemije. Nikolinu znam. Ona je bila klinka kad smo igrali juniorska prvenstva i stvarno mi je drago. Ovo je sjajan uspjeh za jednu zemlju kao što je naša”, rekao je.

Susjedi za primjer
Podsjetio je da se u sport ulaže na kapaljku.

“Faktički to znači publici i ostalim običnim ljudima. Iskreno se nadam, i nadam se godinama, da će država da shvati da je jednoj državi najbitniji sport i kultura, a kroz sport se dolazi najbolje do promocije jedne države. Imamo jako bliske primjere naših susjeda. Mogli bi napraviti copy-pase, jer potencijala imamo”, istaknuo je.

Kako je rekao, godinama pokušava shvatiti u čemu je problem i još nije odgonetnuo.

“Je li ljude koji su na funkcijama baš briga ili imamo previše ljudi koji opstruišu ili ovi što žele da urade nešto ne mogu. Nije mi jasno. Ne mogu da shvatim da se ne vidi taj ogroman potencijal koji imamo. Ne samo u košarci, imamo ga u fudbalu, plivanju… Ovo je podneblje preodređeno da ima dobre sportiste”, rekao je.

Teška godina

Govoreći o pandemiji koronavirus i sportu, kazao je da je većina klubova imala veliku finansijsku štetu bez publike.

“Pandemija je pokazala da život mora ići dalje i da je sport vrlo bitan. U jednom momentu sam sjedio kući i razmišljao da u cijelom svijetu nema ni jedan sportski događaj koji se igra. Bilo je deprimirajuće. Teška je ovo godina bila za sviju. Bilo je dosta smanjivanja ugovora. Pristali smo na neke druge plate da pomognemo klubu”, ispričao je.

Pogledajte.

Ramiz Salkić javno upitao: “Kako će (ne)moćni Dodik spriječiti dolazak crnogorskih parlamentaraca”

Historijski momenat: Košarkašice BiH večeras protiv Francuske love polufinale Evropskog prvenstva, osiguran i direktan prenos!