Legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević poručio: Sušić je najveći na ovim prostorima, ali ga je ugrozio Modrić

Humane zvijezde Bosne i Hercegovine i Hrvatske igrat će danas u Travniku na stadionu Pirota utakmicu kojoj će prisustvovati i počasni građanin Travnika, legendarni trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević.

Blažević je govorio za N1, a na samom početku se osvrnuo na emocije i kakav je osjećaj doći u rodni Travnik.

“Želio sam doći iako mi je doktor to zabranio.

Rekao mi je da me se odriče jer nisam normalan, a ne zna da je moj boravak u Travniku najefikasnija medicina koja je mogla doći u ovim teškim zdravstvenim problemima u kojim sam se našao.

Tako da istini za volju ja sam zaboravio i na bolest, bolove na sve, tu sam i kao da sam se rodio ponovo”, rekao je Ćiro Blažević.

Izuzev teške zdravstvene situacije, legendarni Ćiro ne predaje se i u sjajnom raspoloženju provodi svoj boravak u Travniku.

“Ovdje su mi učinili veliko zadovoljstvo i kažem da bih preporučio svakom pacijentu kao što sam ja da ne zanemari priču da druženje sa prijateljima je najbolji lijek i možda ozdravljenje.

Ja sam sada zdrav. Družim se kao da sam još uvijek aktivan trener i hvala vam da imate interesa me čuti, saslušat šta mislim i evo me, na raspolaganju sam”, priča Blažević.

Na šta je Miroslav Ćiro Blažević najponosniji u životu?

“Najponosniji sam na 1982. godinu. Nakon toliko godina sam u bivšoj Jugoslaviji osvojio državno prvenstvo sa Dinamom i uvijek kažem istinu.

Najvažniji su gledaoci.

Ako njih 60 hiljada dolazi stalno, to mora biti jedna potvrda da si ih uvjerio da ćeš napraviti rezultat koji očekuju i kojem se nadaju.

Hvala Bogu pošlo mi je za rukom i kada god analiziram sve što sam napravio – ‘82. godina ostaje kao moja najvažnija godina”, rekao je Blažević.

Da li trener svih trenera ima neostvarenih želja?

“Svi mi imamo u životu neke neostvarene želje, ali ja nemam pravo da se tužim. Ostvario sam mnogo toga obzirom odakle sam došao i kako sam krenuo.

Nemam razloga da ne budem ponosan na sebe jer sam krenuo iz tipične sirotinje.

Do jednog uspješnog trenera, poznatog trenera i to mi jako godi jer ja jako volim ljude”, dodao je Blažević.

“Da je Mourinho krenuo odakle sam ja ne bi došao ni to Turbeta”, legendarna je izjava Ćire Blaževića, a da li je ona na snazi i dalje?

Travnička škola

“Naravno! Lako je tamo njima iz Milana, iz Londona. Na licu mjesta su. Ja sam morao krenuti iz Travnika i oni se prave važni. Da si se rodio gdje sam se ja rodio ne bi ni do Turbeta došao”, ističe uz osmijeh Ćiro Blažević.

Na kraju se legendarni Blažević obratio navijačima koji će prisustvovati susretu humanih zvijezda.

“Prije svega bih se zahvalio svih navijačim. Oni su prepoznali vrijeme dok sam bio selektor. Uistinu sam činio sve da ih obradujem.

Nisam u konačnici imao veliku sreću, ali sam stvorio nešto što je moj nogometni idol Safet Sušić realizirao i odveo reprezentaciju BiH na Svjetsko prvenstvo”, rekao je Blažević, a potom se osvrnuo i na to da li je vrijeme da se Sušić ponovo vrati na kormilo reprezentacije:

“Safet Sušić je jedan velikan. Nisamo to jednom rekao – on je najveći fudbaler na ovim prostorima. Sada ga je ugrozio Luka Modrić.

Sada mu je taj primat uzeo Modrić, ali dok Modrića nije bilo on je po meni bio najveći, najnadareniji, najkreativniji fudbaler – Safet Sušić.”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.