Ćiro Blažević o situaciji sa Vahidom Halilhodžićem: “Predsjednik bi morao biti totalni idiot kada bi ga odlučio smijeniti”

Vahid Halilhodžić je sve bliže odlasku sa klupe reprezentacije Maroka koju je uspio odvesti na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Međutim legendarni Miroslav Ćiro Blažević, poznat po svojoj principijelnosti i čvrstom stavu, vjeruje u drugačiji rasplet.

– Da budem iskren, ne vjerujem da će predsjednik njihovog saveza napraviti takvu glupost. Bio bi to apsurd, a to što kolege pišu samo je traženje “senzacionalizma”, javio se odlučnog glasa za tportal 87-godišnji Ćiro.

– Ne vjerujem da je on (op.a., predsjednik Fouzi Lekjaa) baš takva budaletina. Odveo ih je Halilhodžić na Svjetsko prvenstvo i sada da ga smijeni? A pitanje je bi li s ovim šatro zvijezdama to napravio.

Mislite li da bi Halilhodžić pristao na ucjenu?

– Ni govora. On je zbog svoje principijelnosti postao tako velik i uspješan trener. I sigurno ne bi vodio toliko reprezentacija, uz sve to i tako dobro, kada ne bi imao ”svoje ja”.

A ako bi popustio, potpisao bi poraz. I ponavljam još jednom, predsjednik bi morao biti totalni idiot kada bi ga odlučio smijeniti.

Zna se red, a on bi ga kompromitovao. Jer svi znaju koji su igrači odveli reprezentaciju na Mundijal, a sada bi ovi kao zvijezde išli na njega? Ni govora. Vaha ima moju punu podršku, zaključio je Ćiro, podsjetivši još jednom na svoj čvrst stav.

Halilhodžić je dosad izborio četvrti uzastopni plasman na Svjetsko prvenstvo i to s četiri različite reprezentacije.

Dosad je to uspio s Obalom Slonovače, Alžirom i Japanom, a popularni Vaha sada je na završni turnir najboljih reprezentacija svijeta odveo i Maroko.

Međutim od tri reprezentacije koje je dosad Halilhodžić odveo na Mundijal, samo je s jednom na njemu i nastupio. Obalu Slonovače odveo je na SP 2010. godine, ali je dobio otkaz prije turnira u Južnoj Africi jer je s najjačom afričkom reprezentacijom kiksao na kontinentalnom prvenstvu.

Na SP-u u Brazilu 2014. godine nastupio je s Alžirom, prošao je grupu, ali mu je u produžetku presudila Njemačka, te se potom i okitila svjetskim zlatom.

Na prošli SP plasirao se kao selektor Japana, ali do Rusije nije stigao jer se uoči prvenstva razišao u mišljenju s vodstvom saveza, pa mu je uručen otkaz.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.