Zeljković potvrdio da će sjesti s Halilhodžićem pa poručio: Treba biti čovjek i prema Kodri

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković potvrdio je da će obaviti sastanak s Vahidom Halilhodžićem nakon novog neuspjeha reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Nogometaši BiH vratili su se u Sarajevo danas u popodnevnim satima nakon poraza na Islandu, a nakon toga medijima na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu obratio se prvi čovjek NS BiH Vico Zeljković.

“Sigurno je da poslije ove dvije utakmice ne možemo biti zadovoljni i stvari se ne odvijaju kako smo željeli, a željeli smo svih šest bodova.

To je ono što nije dobro, a ono što je dobro, imamo taj baraž.

Cilj je bio da idemo direktno na Evropsko prvenstvo i mi to nismo ostvarili.

Iz tog razloga sam rekao da nas čekaju rezovi i analize, ne samo za baraž, već i za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Ligu nacija”, rekao je Zeljković – prenosi Klix.ba.

Prvi čovjek bh. nogometa priznao je da se promjena Ivayla Peteva nije isplatila.

“Sigurno je da poslije dvije promjene nakon Peteva nismo dobili ono što smo očekivali i sada je na nama da vidimo šta dalje, ne samo zbog baraža, nego i zbog reprezentacije”, rekao je Zeljković.

Za kraj, dodao je i da će sjesti na najavljenu kafu s Vahidom Halilhodžićem, koji je dugogodišnja želja navijača BiH.

“U svakom slučaju, narednih dana ćemo određene stvari uraditi.

Trebamo razgovarati s Kodrom, njemu je također teško i on je želio jako pobjede, nema sumnje.

Treba biti čovjek i sačekati da se spuste strasti, o svemu ćemo razmišljati.

Kafa s Vahidom će biti ostvarena”, zaključio je predsjednik saveza.

Oglasio se i Kodro

Selektor reprezentacija BiH Meho Kodro nakon povratka Zmajeva s Islanda rekao je kako veće motivacije od igranja za nacionalnu selekciju nema i da je to poruka koju šalje igračima za ono što dolazi.

Kodro je rekao da su šanse sada znatno manje nego prije jučerašnje utakmice, ali da treba nastaviti raditi, vjerovati i da je ovo sve početak.

“Da su izgubljene šanse skroz, nisu, jesu puno manje nego što su bile prije utakmice, ali moramo nastaviti da radimo, igramo, ako se desi neko čudo pokušavamo ga iskoristiti, a da nam sve to koristi za pripreme i nastavak kvalifikacija.

U martu, kao što znate, imamo baraž, cilj je isti, stvar je u tome što su šanse sada manje nego jučer.

Ako pitate šta i kako, trebamo nastaviti na način na koji smo do sada radili, ovo je tek početak i žao mi je što jučer nismo bod osvojili. Ne bi bilo isto imati šest i sedam bodova zaostatka”, rekao je Kodro pa nastavio:

“Kako motivisati igrače? Nogomet je takav, mi ćemo pokušati motivisati igrače, ali su oni profesionalci i znaju šta ja pričam. Treba nastaviti, ima nešto i što je veće od rezultata, a to je igra za reprezentaciju.

Ako treba veća motivacija, ja je bar ne znam, ali igraču su profesionalci, znaju se odbraniti od takvih stvari i motivisati se.

A po meni, opet kažem, nema veće motivacije od igranja za boje svoje zemlje. Mislim da oni to znaju, a možete ih i pitati. Oni su dobro momci i dobri igrači i svjesni su svega što se dešava.”

Šanse za plasman na Euro i dalje postoje i to isključivo preko baraža kojeg imamo zagarantovanog i koji se igra u martu naredne godine.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.