Miroslav Ćiro Blažević došao u posjetu Sarajevu: “Obišao sam planetu, uzduž i poprijeko, i uvijek sam govorio da sam iz rodnog Travnika”

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević je došao u posjetu Sarajevu, a tu priliku iskoristio je kako bi prošetao starim dijelom grada gdje je jeo ćevape, kao i za druženje s prijateljima.

Od ranije je poznato da će Ćiro 5. maja prisustvovati na travničkoj Piroti, gdje će biti odigrana humanitarna utakmica u kojoj će snage odmjeriti bivše zvijezde Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

U bh. timu nastupat će brojni sportisti, političari i poznate ličnosti, dok će boje Vatrenih braniti uglavnom generacija iz 1998. godine.

Ranije je najavljeno i to da će Ćiro sutra otići u posjetu Travniku gdje će razgovarati s tamošnjim načelnikom Kenanom Dautovićem.

Odlukom općinskog vijeća “trener svih trenera” izabran je za počasnog građanina rodnog Travnika, a taj prijedlog nedavno je dobio saglasnost većine u vijeću.

“Ako me pitate jesam li zaslužio ovo priznanje, jesam! Obišao sam planetu, uzduž i poprijeko, i uvijek sam govorio da sam iz rodnog Travnika”, poručio je Blažević.

Blažević već neko vrijeme vodi bitku s karcinomom, a nedavno je otkrio da mu se stanje pogoršalo. Bez obzira na to, Ćiro svakodnevno dokazuje da je jači od bolesti i da i u 87. godini ima snage da putuje i viđa stare prijatelje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.