in , ,

Međunarodni stručnjaci potvrdili: Kompanija “Klas” je apsolutni lider na tržištu pekarskih proizvoda u 2020. godini!

Kompanija Klas lider je na tržištu pekarskih proizvoda u Bosni I Hercegovini

Kompanija Klas lider je na tržištu pekarskih proizvoda u Bosni I Hercegovini u 2019. godine, a firma je tu poziciju zadržala i u 2020., navodi se u analizi međunarodne kuće za istraživanje tržišta Euromonitor.

– U Bosni i Hercegovini, ogroman broj pekarskih proizvoda i dalje proizvode manji pekari. Brend Klas je uprkos tome vrlo poznat, a proizvodi Klas se široko distribuiraju kroz moderne supermarket – stoji u izvještaju.

Inače, nakon porasta u 2019. godini, potražnja za pekarskim proizvodima u BiH naglo je opala 2020. godine kao rezultat uticaja COVID-19, navodi se.

U ranim mjesecima 2020. vlada je odgovorila na početak pandemije provedbom niza zdravstvenih mjera predostrožnosti, uključujući uvođenje policijskog sata, ograničavanje maloprodajnog vremena i izmjenu protokola za distribuciju, rukovanje i dostavu hrane potrošačima.

Zbog zabrinutosti potrošača zbog zaraze ili širenja virusa COVID-19, potražnja za nekim zapakiranim pekarskim proizvodima – kolačima, pecivima itd. – znatno se povećala, dok je potražnja za neuspakiranom pekarskom robom opala.

U izvještaju su predviđeni i određeni trendovi za naredni period:

Potražnja za pekarskim proizvodima oporaviti će se u 2021.

Zdravi i wellness proizvodi vjerovatno će uticati na potražnju za pekarskim proizvodima

E-trgovina će se uspostaviti kao distribucijski kanal

Šefik Džaferović poslao poruku ohrabrenja građanima: “Očekujem zamah na NATO putu!”

Detalji nezapamćene tragedije koja je potresla BiH: Susjedi razbili staklo na prozoru, u vikendici zatekli stravičan prizor