Meteorolozi objavili šta nas čeka, genijalni Nedim Sladić dao “obećanje”: “I ove godine, samo sa malo manje snježnih ovog aprila

U nedjelju, nas prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje pretežno oblačno vrijeme, razvedravanje je moguće prema kraju dana i tokom noći, a u vezi dugoročnih predviđanja se oglasio se i genijalni mladi meteorolog Nedim Sladić.

U Hercegovini će veći dio dana padati kiša. U Bosni lokalno slabe padavine uglavnom u jutarnjim satima i prije podne. U nizinama kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu do 7, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak, 4. aprila, očekuje se sunčano uz umjeren porast naoblačenja poslije podne, što u Hercegovini može usloviti slabe lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 4, a dnevna od 8 do 14 stepeni.

Za utorak se prognozira sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 12 do 18 stepeni.

U međuvremenu se oglasio i mladi genijalni meteorolog Nedim Sladić podsjetivši se se na svoju objavu od prije godinu dana.

– Do kraja godine obećavam 100 sunčanih dana. Znači, vrlo jednostavna ponuda – 15 kišnih i 5 aprilskih snježnih dana za 100 sunčanih dana – napisao je Sladić tada u aprilu 2021. godine.

Sada su se stvari sasvim malo izmjenile. A Sladić najavljuje sličan scenario i obećava.

– Kao i ove godine, samo sa malo manje snježnih ovog aprila – napisao je Nedim Sladić na Facebooku danas.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.