in ,

Meteorolozi obradovali sve vremenskom prognozom za naredni period: Još malo ćemo se patiti, ali onda stižu temperature i do 25 stepeni!

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za naredni period

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za naredni period.

Promjenljivo vrijeme zadržat će se do kraja aprila. Oblačno uz povremene padavine prognozira se širom Bosne i Hercegovine, a od sredine sedmice mogući su lokalni pljuskovi u centralnim, istočnim i južnim predjelima zemlje. Početkom narednog mjeseca izgledne su stabilnije vremenske prilike.

Temperaturni režim do kraja mjeseca aprila ogledat će se u nižim vrijednostima u odnosu na uobičajene temperature za početak proljeća. Najhladnije se očekuje na prostoru centralne i jugozapadne Bosne sa jutarnjim temperaturama od 0 do 5, a dnevnim između 8 i 13°C.

U ostalim regijama Bosne jutarnje od 3 do 8 i dnevne od 10 do 15°C. Na prostoru Hercegovine tokom jutra očekivane vrijednosti temperatura su od 6 do 11, a dnevnih od 13 do 18°C.

Početkom narednog mjeseca prognozira se porast temperatura zraka, očekivane vrijednosti su u granicama uobičajenih. Jutarnje u Bosni od 7 do 12, u Hercegovini od 9 do 14, dnevne u Bosni do 20, u Hercegovini do 25°C.

Pogledajte luksuznu vilu Džinovića od 900 kvadrata u Beogradu, samo za zelenilo iskeširao oko 2.000 eura

LJEPŠE VRIJEME NAM KONAČNO STIŽE Ovo su najljepši trendovi za uređenje balkona, terasa…