Milan Dunović veoma otvoreno progovorio: “Slobodno reći da fašističke ideje vrše destrukciju Bosne i Hercegovine”

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović (DF) smatra da su na djelu fašističke ideje kojima se vrši destrukcija Bosne i Hercegovine.

Ovo je poručio prilikom posjete sarajevskom mezarju Kovači povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

“79 godina nakon obnove državnosti na sceni u Bosni i Hercegovini i u nekim susjednim državama imamo ideje koje pokušavaju napraviti destrukciju Bosne i Hercegovine.

Može se slobodno reći da su to fašističke ideje, posebno je to važno kazati na ovaj dan. Zabrinjava ogromna doza šutnje, kako mladih, tako i starijih, kao i akademske zajednice.

Svi skupa moramo da probudimo patriotske ideje i oživimo antifašističku borbu i shvatimo da je Bosna i Hercegovina u izuzetno teškom položaju, da razmišljamo u cilju očuvanja državotvornosti”, poručio je Dunović.

Saglasan je da je ekonomska situacija u Bosni i Hercegovini teška, posebno u posljednje dvije godine zbog rasta inflacije.

Napomenuo je da iznos plata u realnom sektoru ne prati rast inflacije. Dunović je ocijenio da uslužne djelatnosti, koje dominiraju u domaćoj privredi, ne mogu biti pokretač ekonomskog razvoja.

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine odao je počast ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva od 1992. do 1995. godine povodom Dana državnosti BiH.

Komšić je naglasio važnost Dana državnosti BiH te je prokomentarisao i uspostavu vlasti u našoj zemlji. Ponovio je da stranka čiji je predsjednik ne učestvuje u razgovorima o formiranju koalicija unutar osam stranaka sa HDZ-om te da kantonalni odbori imaju slobodu da na osnovu, kako je objasnio, principa formiraju vlade na tim nivoima.

Budućim “vlastodršcima” Komšić je poručio:

“Svi oni koji budu u prilici da vode ovu zemlju mislim da će morati biti jako jako mudri, morat će biti na koncu vrlo hrabri jer ono što vidimo i što ide ne samo u BiH nego u cijeloj regiji zahtjevat će ljude koji su sposobni i hrabri”, naglasio je Komšić.

Na kraju je istakao da “će se oni morati oduprijeti silnciima i politikama koje ovaj region vode ka nestabilnoj situaciji”.

Bećirović o značaju 25. novembra

Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH podsjetio je da su antifašisti u ZAVNOBIH-u pronašli tačku spajanja koja je i danas potrebna.

“Svi se u BiH moramo okrenuti izgradnji mira, stabilnosti i ekonomskog razvoja”, naveo je Bećirović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.