Milanović kod spomen-obilježja: “Dolazak Hrvatske vojske do Manjače zaustavio rat u BiH…”

Vijencima i svijećama kod spomen-obilježja “Kristalne kocke vedrine” državni je vrh Hrvatske u nedjelju odao počast poginulima u vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak.

Bljesak je, naglasio je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, bio velika pobjeda Hrvatske vojske, jedna u nizu onih koje su uslijedile nakon pokušaja uništenja Vukovara krajem 1991.

Naglasio je i kako je dolazak Hrvatske vojske do Manjače zaustavio rat u BiH, “a ne američko bombardiranje i konačno neformalna kapitulacija bosanskih Srba, Mladića i Karadžića, pristanak na pregovore i deblokada Sarajeva”, javlja Hina.

“Nisam za ideologizaciju povijesti, smatram da je opasna, ali to djecu treba učiti, to su činjenice”, poručio je Milanović.

Hrvatski premijer Andrej Plenković je naglasio i da je istovremeno politika njegove vlade jačati domovinsku i nacionalnu sigurnost te snažiti vojsku i policiju.

To se, kazao je, vidi i u proračunskim izdvajanjima te pojačanju njihovih sposobnosti kako bi se Hrvatska učinila pouzdanom i sigurnom partnericom u okviru EU i NATO-a.

“Vidimo koliko je sigurnost bitna u ovim vremenima brutalne Ruske agresije na Ukrajinu i koliko posljedice takve situacije imaju efekta na našu sigurnost, ali i na naše gospodarsko”, rekao je Plenković.

“Stara poveznica”

Podsjećamo, nakon što su zajedno obilježili vojno-redarstvenu akciju Bljesak, bez komentara na aktuelnu političku situaciju, Zoran Milanović se vratio na staro i udario po Andreju Plenkoviću i njegovim ministrima.

Milanović je nakon Okučana došao u Varaždin na proslavu Praznika rada. Pričao je o Plenkoviću, Banožiću, Udbi i “letećem bojleru” kojeg Mađari nisu vidjeli.

“Nisam ja proglasio tvrdu kohabitaciju nego on. Nisam ja Gotovinu proglasio udbašem, nego on. Ovo nije prvi put da nismo zajedno.

I prošle godine je pobjegao od mene u Okučanima.

Fućka mi se jer imam bolje društvo od njega. Ali izgleda jadno u situaciji u kojoj je zemlja i cijela Europa na raskrižju. Na rubu smo većeg svjetskog sukoba”, započeo je Milanović nakon privremenog “primirja”.

“Nisam ja njegova mater, ja sam predsjednik Republike, vrhovni zapovjednik On je premijer. Ako ćemo sarađivati, sarađivat ćemo.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.