Milanović: “Znam da se obraćam publici koja sluša, ako nisi sklon pretjeranim porocima i kokainu jači si i neovisniji”

Predsjednik Zoran Milanović u posjeti je mjestu Rovišć povodom Dana Općine, a u svom govoru ponovo se dotakao BiH.

“Znam da se obraćam publici koja sluša, osjeća i razumije kada kažem da je borba za elementarna prava Hrvata u BiH u drugoj državi, za njihova politička prava, naglašavam, u drugoj državi, prema kojoj nemamo nikave namjere, a kamoli neke nasilne ili vojne naša duboka moralna obaveze.

“Za neke od vas je više od toga, vaše porijeklo i duše i duhovi vaših predaka”, kazao je Milanović o BiH tokom obraćanja.

Govorio je o koristima ulaska u EU i izvlačenju novca iz EU fondova: “Hrvatska igra po pravilima koja se određuju negdje drugdje i to je svijet kojemu se moramo prilagoditi”, kazao je.

“Zato vas u tome želim pohvaliti. Ne pohvaliti jer nisam učitelj, ali ako nisi sklon pretjeranim porocima i kokainu jači si i neovisniji. Znate o čemu govorim, prema tome samo naprijed”, kazao je Milanović.

Podsjećamo, Milanović je ponovo šokirao svojim izjavama. Kazao je da je ulazak Finske i Švedske u “vrlo opasno šarlatanstvo” i doveo to u kontekst Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini.

Naveo je kako Hrvatska treba postaviti uvjet NATO-u i EU dok se zakon u BiH ne promijeni.

“Dok Amerikanci, Englezi, Nijemci ako mogu i hoće ne natjeraju Sarajlije i Bakira Izetbegovića čija politika se ne vodi iz Brisela nego odnekud drugdje, da promijene Izborni zakon sad odmah i ne daju Hrvatima temeljna prava. Hrvatski sabor ne smije ratificirati ničiji pristup u NATO.

Bez ratifikacije prisutnog ugovora nema novih članica NATO-a. Koja je tu naša uloga? To ja vidim kao povijesni srebrni metak. E sad će za ovo čuti ljudi koji inače ne čuju. To će čuti američki predsjednik ili tajnik. Da vidimo šta oni mogu napraviti za Hrvatsku.

Ovog je dosta. Ova bezobrazna ignorancija i zanemarivanja jedne članice NATA-a i EU i guranje Hrvatske i svih procesa kao agresora.

Neke razne kuhinje, projekti za građansku BiH. Može kada BiH uđe u EU. Mi sada imamo groznu situaciju. Mi sad imamo situaciju da Finska može preko noći u NATO, a Bugarska i Rumunjska ne mogu u Schengen.

Albanija i Makedonija ne mogu početi pregovore, Kosovo nije priznato. Može, ali sad će se Hrvati naplatiti, sad ćete nas čuti”, rekao je Milanović.

Naveo je i to kako “ne traže da Finska ili Švedska promijene ime u Ikea, nego da samo kažu Amerikancima da se ovo riješi”.

“Za mene je to vitalan nacionalni interes, države, nacije i naroda. Da BiH bude uređena država. Onda će Zagreb navijati da BiH bude u EU”, poručio je tada Milanović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.