Mirko Šarović jako žestoko odbrusio, ističe šta je posrijedi: “Izetbegović i Čović u NSRS pozvani u svojstvu koalicionih partnera SNSD-a”

Iza poziva predsjednicima SDA i HDZ BiH-a Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću da se obrate na sjednici Narodne skupštine RS, vjerovatno postoji neki skriveni scenariji, a čisto sumnjam da je taj poziv došao iz glave Nedeljka Čubrilovića, izjavio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

On kaže da se postavlja pitanje po kom osnovu su Izetbegović i Čović pozvani.

– Ne vidim razloga da se oni pozivaju povodom ovakve vrste pitanja koja su na dnevnom redu NSRS. Isto tako postavlja se pitanje, ako se pozivaju predsjednici dvije stanke iz Federacije BiH, zašto su izostavljeni predstavnici i drugih parlamentarnih stranka. Ako ne zovu sve, onda su Izetbegovića i Čovića vjerovatno pozvali u svojstvu koalicionih partnera u vlasti na nivou BiH – smatra Šarović.

Očigledno je, kaže Šarović, da zovu one sa kojima treba da se dogovore da li će, ili ne, ići u obnovu rada u Parlamentarnoj skupštini BiH.

– Ne vidim neki drugi razlog jer u pitanju nije neka svečanost ili nešto slično – istakao je Šarović.

On navodi da SNSD svoje šurovanja sa SDA, sa kojima su godinama u vlasti na nivou BiH, pokušava prikriti optužujući opoziciju za saradnju sa ovom strankom.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.