Mirko Šarović se oglasio nakon što je ozvaničeno da je kandidat za Predsjedništvo BiH: “Imam dovoljno energije, znanja i umijeća da u oktobru odnesem pobjedu”

Predsjednik Glavnog odbora SDS, Milan Miličević, potvrdio je da je GO odlučio da je kandidat stranke za člana Predsjedništva BiH bude lider stranke Mirko Šarović.

Miličević je Šaroviću čestitao i poželio pobjedu, za koju je rekao da bi bila jedini uspjeh.

On je rekao da očekuje podršku ostatka opozicije, i da na isti način Jelena Trivić iz PDP, kandidat za predsjednika RS, bude podržana ispred SDS.

Predsjednik SDS, Mirko Šarović, nakon sjednice Glavnog odbora SDS, izjavio je da mu je drago što je ovaj proces priveden kraju. Uputio je mnogo komplimenata na račun Miličevića.

“Mi možemo doći do pobjede, mi smo uvjereni u to. Vodićemo pozitivnu kampanju, pružamo ruku protivkandidatima, mislimo da treba da se nadmećemo u tome ko može da ponudi bolju budućnost našim građanima.

Imam dovoljno energije, znanja i umijeća da u oktobru odnesem pobjedu. RS je postala crna tačka”, kaže Šarović.

Glavni odbor SDS-a potvrdio je i liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamenta BiH.

Nosioci lista za Narodnu skupštinu Republike Srpske ispred SDS-a biće Mladen Šumar, Milan Petrović, Milan Radović, Pero Đurić, Milan Kasapović, Tomica Stojanović, Dragomir Vasić, Marinko Božović i Vukota Govedarica, dok će nosioci lista za Parlamentarnu skupštinu BiH biti Miladin Stanić, Mladen Bosić i Darko Babalj – prenose Nezavisne.

Inače, Jelena Trivić se danas oglasila na konferenciji za medije nakon sastanka sa Christianom Schmidtom.

Trivićeva je rekla da su se u međuvremenu sa Schmidtom sastali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Porfirije.

– Ja se ne krijem tom činjenicom iza njih, naš principijelan stav je da sa svima treba razgovarati i reći mišljenje.

Iznijeli smo stav u vezi ustavne pozicije Republike Srpske, da su direktan izbor srpskog člana Predsjedništva BiH, entitetsko glasanje, Dom naroda, donošenje odluka u Predsjedništvu konsenzusom, neupitnost postojanja mehanizma vitalnog entitetskog interesa, način glasanja u Savjetu ministara koje znači da bez srpskih glasova nema odlučivanja, naše crvene linije ispod kojih nikada nećemo ići – rekla je Trivićeva.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.