Mirko Šarović uputio poruku “fudbalskim riječnikom”: “Bodove u gostima iz Sarajeva sposoban sam da donesem u Banju Luku”

U reprezentaciju, kada moram da govorim Dodikovim jezikom, poziva se prvi tim, najsposobniji i najmarljiviji a ne neke drugoligaške rezerve. Ja u oktobru, nakon pobjede za Predsjedništvo BiH planiram da na teren izađem sa najjačim sastavom koji će biti sposoban da, fudbalskim rječnikom rečeno, bodove u gostima iz Sarajeva donese u Banju Luku, istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a u prvom intervjuu nakon progašenja kandidature koji je dao za novine Euroblic, prenosi BN.

Skupština kao megafon

– Hrabrost i politička vještina bi bila ući u Predsjedništvo BiH u Sarajevo i tamo izvojevati pobjedu nad druga dva člana Predsjedništva BiH a niti jednu takvu pobjedu za četiri godine mandata Milorad Dodik nije donio u Banju Luku – poručio je Šarović.

Pošto nema funkciju u Republici Srpskoj, kaže Šarović, lider SNSD-a je sve četiri godine mandata nastojao da rukovodi procesima u Banjoj Luci dok je u Sarajevu bilježio samo poraze.

– Narodnu skupštinu RS je pretvorio u svoj megafon a u potpunosti je unizio poziciju predsjednika Republike Srpske i Željku Cvijanović, vrlo često zauzimajući njeno mjesto i ustavnu poziciju svodeći je na puki protokol – naglasio je Šarović.

Porazi

On kaže da su i diplomatske aktivnosti srpskog člana Predsjedništva BiH tokom mandata bile loše.

– Mreža saradnika u diplomatsko-konzularnoj mreži i savjetnika u kabinetu koje je izabrao da ga prate nije bila sposobna da parira stalnoj ofanzivi stručnih timova druga dva člana Predsjedništva BiH.

Zbog nestručnosti i nerada njegovih kadrova u Sarajevu, gotovo jednako kao zbog Dodikovog nesnalaženje u Predsjedništvu BiH doživjeli smo tolike poraze tokom prošle četiri godine – zaključio je Šarović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.