Mirza Selimović posve otvoreno: Mislim da svako ko se bavi nekom vrstom javnog posla, nije mogao da se navikne na ono što nas je zadesilo

Mirza Selimović (31) jedan je od najboljih bh. pjevača. Rođen je u Srebreniku u Bosni i Hercegovini, a trenutno živi na relaciji Srebrenik-Beograd. Srce publike osvojio je na takmičenju „Zvezde Granda“ u kojem je 2014. godine i pobijedio, a njegove pjesme poput „Boliš me“, „Ti i ja“, „Ko te pamti“, „Nevjerna“, „Imaš me“, na YouTube mreži broje milionske preglede.

Osim neosporno dobrih pjesama, te maestralnih glasovnih mogućnosti, Mirza je u estradnim krugovima poznat kao vrlo skroman, kulturan i prizeman mladić.

Uz to, nedavno je osvojio i treće mjesto na regionalnom festivalu “Beogradsko proljeće”, koje je održano u Beogradu 30. aprila ove godine. S Mirzom je razgovarano o učešću na ovom festivalu, ali i karijeri, te privatnom životu.

– Festival “Beogradsko proljeće” se ponovo održava nakon dugih dvadeset godina. Bila mi je čast biti dio Festivala na kojem su svojevremeno učestvovali Čola, Oliver, Arsen i drugi muzički velikani. Svaki festival je lijep povod da se ispričamo s kolegama i razmijenimo iskustva.

Imao sam sreću i veoma sam zahvalan što sam osvojio treću nagradu publike – kazao je u intervjuu za magazin „Azra“ na početku razgovora.

Nastup na festivalu

– Pjesma “Plakaćeš” me je osvojila na prvo slušanje, drugačija je, vrlo dinamična i tekstom oslikava burne emocije iznevjerene osobe. Sigurno su se mnogi nekada našli baš u takvoj situaciji.

Za vrijeme pandemije dugo je bilo zabranjeno održavati koncerte. Koliko Vam je u tom periodu nedostajala publika i kakav je bio osjećaj ponovo stati pred nju?

– Za vrijeme pandemije mi je mnogo nedostajalo druženje s prijateljima i publikom, mislim da svako ko se bavi nekom vrstom javnog posla nije mogao da se navikne na ono što nas je zadesilo.

Živim za muziku i zavisim od tog osjećaja razmjene energije s ljudima. Ipak, neću da se žalim, najteže je onima koji su bili bolesni ili izgubili nekoga bliskog. Nadam se da nas čekaju neka bolja vremena.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.