in , ,

“MREŽA IV”, velika akcija MUP-a ZDK, pretresi u više gradova

Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva “MREŽA IV”, koju sprovodi Uprava policije MUP-a ZDK koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela neovlaštene proizvodne i stavljanja u promet opojnih droga, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i trgovine ljudima

Policijski timovi Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, započeli su rano jutros pretrese na 19 lokacija u Kaknju i dvije lokacije na području Ilijaša i Bihaća.

Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva “MREŽA IV”, koju sprovodi Uprava policije MUP-a ZDK koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela neovlaštene proizvodne i stavljanja u promet opojnih droga, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i trgovine ljudima.

Aktivnosti u okviru akcije “MREŽA IV” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama Kantonalnog suda u Zenici, Općinskog suda u Zenici i Općinskog suda u Bihaću.

Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija “MREŽA I”, “MREŽA II” i “MREŽA III” koje su sprovedene u 2016., 2017. i 2019. godini, i u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih lica je lišen slobode, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela, počinjenih od strane lica koja su bila meta operativnih akcija, saopćava Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK.

Žestoka kritika rediteljice Jasmile Žbanić: Organizirana kriminalna grupacija godinama pljačkala autore

Irma Baralija priznala, poraz za HDZ: U Mostaru se desila jučer lijepa priča, još smo pod dojmom