in , ,

Muriz Memić nakon presude Seferovićima otvoreno poručio: “Od danas je saobraćajna nesreća završena priča!”

Muriz Memić se oglasio nakon presude

Muriz Memić se oglasio nakon presude.

Vrhovni sud FBiH je izrekao oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su bili optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je u februaru 2016. godine stradao Dženan Memić.

Osim Seferovića, izricanju presude su prisustvovali Dženanov otac Muriz, njegova sestra Arijana i advokat porodice Memić Ifet Feraget.

Memićeva porodica odranije tvrdi da Seferovići nisu krivi za Dženanovu smrt te da su optuženi kako bi se sakrile stvarne ubice.

Muriz Memić je nakon izricanja presude rekao da Dalida Burzić nakon 5,5 godina mora biti uhapšena. Burzić je bivša glavna tužiteljica Tužilaštva KS.

“Bila je lažna optužnica, Ovdje se nemamo čemu radovati, ja sam izgubio Dženana”, rekao je Memić.

No, dodao je da su “ovdje građani dobili”, misleći na pobjedu pravde.

“Pozivam sve građane da sami sebe danas počaste, svi smo dobili ovim. Ja sam se borio za svog sina. I Ifet se borio za njega kao za svoga sina, i za svu drugu djecu se Ifet borio, i pokazao je šta su pamet i znanje. Ovdje su ipak pobijedili pamet i poštenje”, rekao je Muriz Memić te najavio press konferenciju za 28.7 u 11.00 sati u hotelu Bosnia.

Dodao je da Ljubi Seferoviću ne vjeruje ni riječi, ali da su bili prinuđeni sarađivati s njim u ovom postupku.

“Od danas je saobraćajna nesreća završena priča, to više niko ne treba spominjati. Sada treba uhapsiti pomagače i ubice”, zaključio je Memić nakon presude.

Feraget: “Nikad se nije desilo da jedan postupak traje pet i po godina, a da već imamo potvrđenu optužnicu u drugom postupku”

Benjamina Karić čestitala građanima Dan ustanka: “80 godina naše slavne historije i ulaganja u što bolju budućnost”