Muriz Memić nakon što je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu: “Neću stati dok Dalida ne bude procesuirana”

Nakon što je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu za organizirani kriminal u slučaju “Dženan Memić“, oglasio se Muriz Memić.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu za organizirani kriminal u slučaju “Dženan Memić“, a optuženo je pet osoba Mutap Zijad, Ramić Alisa, Dupovac Hasan, Barić Josip, Ožegović Muamer.

U reakciji otac ubijenog mladića Muriz Memić kaže za Patriju da se nakon pet i po godina pokazalo kako su sve vrijeme bili u pravu.

„Konačno smo dočekali nakon više od pet godna. Vjerujemo u rad Državnog tužilaštva i Suda BiH. Istraga ide dalje.Očekujemo još osumnjičenih i uhapšenih. Sam broj zaštićenih svjedoka govori o kakvom se predmetu radilo, kako se radilo i koliko je pravosudna mafija uplela prste“, kaže Memić.

Tužilaštvo BiH je saopćilo kako će navode iz optužnice dokazivati pozivanjem 88 svjedoka od čega 16 zaštićenih.

Memić je kazao da očekuje i da Dalida Burzić, tadašnja glavna tužiteljica Tužilaštva KS, a danas sudija Suda BiH bude procesuirana.

„Neću stati dok ona ne bude procesuirana. Očekujem i druge tužioce koji su zastupali lažnu optužnicu, a bilo je desetak. Neki su manje neki više radili na ovom slučaju, ali svi snose krivicu“, kaže Memić.

U ovom mjesecu tačnije 23. jula na Vrhovnom sudu FBiH bit će održan nastavak ročišta, a Sudsko vijeće je pozvalo sudske vještake medicinske struke Hamzu Žuju i Željka Karana kako bi im postavili pitanja oko načina stradanja Dženana Memića.

„Nadam se da će konačno doći kraj i toj agoniji i da će Vrhovni sud donijeti oslobađajuću presudu za Ljubu i Bekriju Seferovića“.

Dženanov otac ima i pitanje za Dalidu Burzić „Je li ovo „nije ga htio ubiti“ i opet te pitam ko, na koga si mislila“?

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.