Muriz Memić potpuno razočaran: “Begov” sin je bio na poligrafu, ovo se neće riješiti do 2121. godine

Otac stradalog Dženana Memića, Muriz, kaže da nikako nije zadovoljan sastankom sa predstavnicima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća.

Podsjetimo, ovaj sastanak bio je jedan od zahtijeva porodice Memić sa protesta održanih 10. septembra.

Ipak, na njemu Muriz Memić nije čuo ništa od onoga što je želio.

“Mi smo tražili suspenzije Dalide Burzić i Sabine Sarajlije. Oni kažu da nisu nadležni. Nisam nikako zadovoljan sastankom. Oni su meni pričali da ih ne mogu suspendovati, da to nije po zakonu.

Ja im objašnjavam da, zbog toga što one nisu radile po zakonu, ja vodim bitku šest godina. Ali, ne mogu da im objasnim. Kao da pričamo drugim jezikom”.

“Oni su mene fino primili, ugostili i suosjećaju se s mojim bolom, ali ja od toga nemam ništa. Ja želim pravdu za svoje dijete. Ovo ide vrlo sporo za sada, ako se nastavi ovim tempom, pravdu nećemo dočekati do 2121. godine.

S ovim ljudima na čelu VSTV-a ja samo mogu pozvati ljude ponovo na ulicu. Žao mi je što to moram reći, ali tako je. Pravosuđe je firma u stečaju. Kompletan VSTV treba smijeniti”, priča Muriz Memić za Radiosarajevo.ba.

Kaže da su mu predložili da još jednom podnese prijave protiv Dalide Burzić i Sabine Sarajlije.

“Zamislite, rekli su mi da još jednom podnesem prijave protiv Sarajlije i Burzić. Kome da ih podnesem? Aleni Kurspahić? Pa, ona je prijateljica Dalide Burzić.

Suludno je da njoj podnesem prijavu. Prvi korak VSTV-a trebao bi biti da se smjeni Alena Kurspahić. Ali, bez obzira na sve, ja ću opet podnijeti prijavu protiv Dalide Burzić jer imamo nove dokaze”.

Ne očekuje da će VSTV na današnjem i sutrašnjem zasjedanju smijeniti Burzić ili Sarajliju.

“Ne očekujem to, jer oni su rekli da nemaju nadležnost. Meni je utisak da oni sve ovo što se dešava podržavaju jer stalno mi govore ‘ne možemo ovo, ne možemo ono…'”, priča vidno razočarani Memić.

Ipak, poručuje da nikada neće odustati. On i advokat Ifet Feraget imaju sastanak sa glavnim tužiocem Federacije BiH Miralemom Halilovićem. Muriz poručuje da ni od tog sastanka ne očekuje ništa.

“Pitat ćemo njega je li ištas poduzeo protiv Vlade Miškovića zbog lažne optužnice za saobraćajnu nesreću. Ali, ne očekujem mnogo. Možda sastanak bude trajao samo minut – dva, vidjet ćemo”.

Razočaran je zbog smjene glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić. Smatra da će to sada stopirati proces.

“Gordana Tadić je ispunila sve što nam je rekla da će uraditi. Državno tužilaštvo je jedino htjelo raditi. Očekujem da će smjenom Gordane Tadić sve stati i da je ovo njihov način da sve stopiraju.

Vidjet ćemo ko će doći umjesto nje i šta će uraditi. Zato i kažem da se sve ovo neće završiti do 2121. godine”, kaže Memić.

Na kraju dodaje da je sin Alije Budnje, Muamer, bio na poligrafu nakon što je nedavno izvršen pretres njegovog stana u Bosmalu.

“Begov” sin je išao na poligraf, kažu dobrovoljno. Ali, on i svi znaju da poligraf nije dokaz na Sudu. Neka pročita šta je poligraf rekao kada je tamo išao Ljubo Seferović.

Mašina to radi, ali ljudska ruka zaključuje i piše. Taj proces je radio MUP KS, tako da ja tu ništa ne vjerujem”, kazao je na kraju razgovora za Radiosarajevo.ba Muriz Memić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.