Muriz Memić povodom šest godina od smrti Dženana: “Do mene su došle informacije da se pokušava na Tužilaštvo utjecati…”

Na današnji dan prije šest godina prestalo je da kuca srce mladića Dženana Memića. Dženan je, nakon događaja iz Velike Aleje, koji još nije razrješen, bio u komi od 8. februara 2016. godine, a 15. februara izgubio je bitku za život. Imao je svega 21 godinu.

Povodom toga, održana je konferencija za medije u Sarajevu na kojoj su se prisutnima, između stalog, obratilo i Muriz Memić, otac preminulog mladića.

On je na početku rekao kako je pređen dug put od lažne optužnice, kako je to u početku bilo kvalificirano.

“Nikada neću zaboraviti to jutro kada su mi javili da je Dženan preminuo. Ova slika nastala je u februaru, ovakav je Dženan otišao iz kuće. I danas mi odzvanjaju Dalidine riječi: ‘Nije on njega htio ubiti’. Svi možemo pogriješiti, ali istrajavati kao u ovm slučaju Kantonalno tužilaštvo, a pokrovitelj je Federalno tužilaštvo koje je stalo na tu stranu”, naveo je Memić.

Pojasnio je da, nakon šest godina, tu su dvije presude i ona od Vrhovnog suda.

“Čekali smo šest godina na nešto što smo znali od početka. Sadašnja glavna kantonalna tužiteljica je nastavila stopama Dalide Burzić. Alisa Mutap nije mogla ovo uraditi sama – nije mogla zavrtiti sistem, imali smo tužioca, poolicajca i vještaka koji su to uradili. Ifet (op.a., Feraget) zna gdje je udario i udario je kako treba.

Na početku je svima bilo nevjerovatno šta pričamo, ali do sada ni slovo nismo promijenili. Ova borba će dugo trajati, moju priču znate. Zadovoljni smo s sadašnjim tužiocima koji rade na predmetu, ali do nas su došle informacije da se pokušava na njih utjecati. Reći ću i ime za koje znam da to pokušava. Poruka je da imam još više snage i mogu izdržati s vama do kraja. Volio bih da sam u kući danas i da tugujem, ali ne daju mi – ali mi nećemo odustati”, poručio je Memić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.