Muriz Memić se oglasio nakon presude Suda Bosne i Hercegovine: “Poruka ilidžanskim begovima i ratnim profiterima, doći ćemo po njih sigurno”

Nakon što je Sud Bosne i Hercegovine izrekao oslobađajuću presudu u slučaju “Zijad Mutap i drugi” u vezi sa slučajem smrti Dženana Memića, ispred Suda se medijima obratio Muriz Memić.

Na početku obraćanja, Memić je parafrazirao stihove Đorđa Balaševića.

“I neka se okuša hor torokuša, ja sam babin sin jedinac. Mater svima ko god i šta god pokuša. Još jednom, mater svima, ko god i šta god pokuša”, rekao je Memić.

Naglasio je kako se nije razočarao zbog ovakve presude.

“Nisam se razočarao, nije ovo prvi put da oslobađaju optužene. Znamo da je ‘Osmicu’ (Osman Mehmedagić op.a.) ekspresno oslobodio.

Ovo je u jednu ruku namjerno urađeno Tužilaštvu BiH, jer su oni život dali da ovo dokažu. Hvala tužiocima, gospođi Gordani Tadić koja je otvorila istragu, Milanku Kajganiću.

Mi idemo dalje. Žao mi je građana, sigurno nećemo stati”, poručio je Memić.

Također, imao je poruku za, kako je rekao, ilidžanske begove.

“Poruka ilidžanskim begovima i ratnim profiterima, doći ćemo po njih sigurno. Ne mogu ubiti da ne odgovaraju.

Još je jak ovaj sistem, a samim tim i Branko Perić. Nisam klonuo, nisam se razočarao.

Ovo je očekivano. Ide istraga dalje sigurno, a nećemo ni mi stati. Dokazat ćemo mi ko je Dženana ubio”, zaključio je Muriz Memić.

I okupljeni građani su Memiću poručili isto – da nema stajanja.

U Sudu Bosne i Hecegovine danas je izrečena presude u slučaju “Zijad Mutap i dr.” poznatiji kao “Dženan Memić”. Optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović, se, između ostalog, terete da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8.2.2016. godine, uslijed kojih povreda je preminuo.

Sudsko vijeće Suda BiH kojim je predsjedavao Branko Perić oslobodio je optuženog Zijada Mutapa, Alisu Ramić, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.