in , ,

Murizu Memiću upućene prijetnje smrću, policija ga odmah pozvala u krim službu da podnese prijavu u vezi toga

Muriz Memić dobio prijetnje smrću

Arhiv

Muriz Memić dobio prijetnje smrću.

“Muriz Memić je obavijestio Operativni centar MUP-a KS da je dobio prijetnje te u vezi sa istim je upućen u nadležnu organizacionu jedinicu da podnese prijavu u vezi toga. Policijski službenici će postupati po navedenoj prijavi“, rečeno je za N1 iz Operativnog centra MUP-a KS.

Informaciju o prijetnjama smrću Murizu Memiću je objavila i grupa Pravda za Dženana Memića.

“Nakon pet godina borbe i konačno prvih hapšenja, počele su i direktne prijetnje. Izgleda da gori pod nogama i da smo udarili gdje ih najviše boli“, saopćeno je iz Pravde za Dženana Memića.

Kako su naveli, Muriz Memić je dobio prijetnje ubistvom, od kako su istakli, njima poznate osobe, a vezane za ovaj slučaj.

Istaknuto je i da su slučaj prijavili MUP-u KS te su pozvali Muriza Memića da odmah dođe u krim službu.

“Prijetnja ubistvom bit će prijavljena Tužilaštvu BiH, a onome ko je prijetio poručujemo da ima ko da čuva Murizu leđa! Udarite na Muriza, udarili ste na sve nas“, naglasili su iz Pravde za Dženana Memića.

Podsjetimo, pet godina traje borba porodice Memić za istinom i time šta se desilo Dženanu Memiću koji je 8. februara 2016. godine zadobio povrede u Velikoj aleji na Ilidži u Sarajevu, a nakon kojih je 15. februara preminuo.

Nesvakidašnji nastup u Zvezdama Granda: Pogledajte kako je takmičarka pjevala vezana na sceni

Nakon što je Muriz Memić dobio prijetnje smrću, oglasila se kćerka Arijana: “Svjesni smo mi s kim imamo posla, za druge ne znam”