in , ,

NA KREMLJU NAPETO Angela Merkel poručila Vladimiru Putinu: Povuci vojnike u blizini granice s Ukrajinom!

Merkel je takođe kritikovala odnos Kremlja prema opozicionaru Alekseju Navaljnom

Njemačka kancelarka Angela Merkel poručila je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da povuče vojnike u blizini granice s Ukrajinom, dok je on zauzvrat optužio Kijev za “provokativne akcije” u regiji.

Ukrajina je podigla uzbunu zbog povećanja ruskih snaga u blizini njene istočne granice dok se nasilje povećavalo na liniji dodira razdvajajući njene trupe od separatista koje podržava Rusija u regiji Donbas.

“Kancelarka zahtijeva da se vojska povuče kako bi se deeskalirala situacija – saopćila je njemačka vlada u transkriptu telefonskog poziva Merkel i Putina, javlja Reuters.

Merkel je takođe kritikovala odnos Kremlja prema opozicionaru Alekseju Navaljnom.

Rusija je saopćila da njene snage ne predstavljaju prijetnju i da su se branile, ali da će tamo ostati sve dok Moskva bude smatrala da je to potrebno.

Visoki zvaničnik Kremlja rekao je da bi Moskva pod određenim okolnostima mogla biti prisiljena braniti svoje građane u Donbasu i da bi veliki animozitet mogao označiti početak kraja Ukrajine kao države.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Predstavio se kao kupac, sjeo u Audi A6 i pobjegao prema Jelahu

Sarkazam Puhala u njegovom stilu: “Gradonačelnica Sarajeva je obična štreberka, što je osvježenje s obzirom na ranije “patriote”