Na pomolu veliki skandal u Sarajevu: Ugledni glumac Izudin Bajrović smijenjen s pozicije direktora Narodnog pozorišta, SBB tvrdi da je otjeran zbog politike

Bosanskohercegovački glumac Izudin Bajrović smijenjen je s pozicije direktora Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) odlukom Vlade Kantona Sarajevo.

Savez za bolju budućnost (SBB) reagovao je na smjenu Bajrovića govoreći kako je Trojka na ovaj način pokazala da joj nije stalo do pametnih, stručnih i poštenih kadrova.

“Budući da je Bajrović, velikan bh. glumišta, smijenjen bez ikakvog valjanog profesionalnog razloga, otjeran je isključivo zbog politike. Također, kada je riječ o Bajroviću, vrlo je neprincipijelno to što Trojka u javnosti govori da priliku treba dati dokazanim i stručnim kadrovima, bez obzira na političku stranku kojoj pripadaju, a u isto vrijeme rade potpuno suprotno i velikane i dokazane stručnjake tjeraju s pozicija”, navodi SBB u saopćenju za javnost.

Dodaju kako kroz slučaj Bajrovića treba ukazati na politiku Trojke, “koja takvom čovjeku ne dozvoljava da nastavi obnašati mandat na koji je legalno izabran”.

“Dodatno, vrlo je indikativno i to da Trojka i njenih sedam ili osam neovisnih pratilaca brutalno smjenjuju sve kadrove koje je predlagao SBB (među kojima je znatan broj nestranačkih ličnosti), dok u isto vrijeme bez problema na pozicijama ostaju direktori koji su iz SDA i DF-a. Posebno je pitanje zašto je Bajrović smijenjen odlukom Vlade KS, a ne Upravnog odbora, što uopće nije zakonska procedura”, dodaju u nastavku.

Naposljetku dodaju: “SBB je, dok je bio u Vladi KS, davao pozicije nestranačkim ličnostima ili, pak, pojedincima koji su bliski NiP-u, što je slučaj s direktorom Opće bolnice ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’, i smatramo da je šteta što nova vlast u KS ukida takvu praksu društva jednakih šansi”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.