Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija se oglasila nakon što je ostvarila historijski rezultat za Bosnu i Hercegovinu: “Veoma sam sretna i ponosna!”

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija (23) danas je osvojila srebrnu medalju na utrci spusta u okviru Europa kupa koja se vozila u Švicarskoj (Kran-Montana), a nakon završenog takmičenja našla se prvi put i na pobjedničkom postolju.

Historijski rezultat.

Naša skijašica je utrku okončala s vremenom 1:11,88, a za pobjednicom Nadine Fest iz Austrije je zaostala samo dvije stotinke.

Trećeplasirana Stephanie Jenal iz Švicarske je kasnila 0,64 sekunde.

Naime, ovo je bila prva historijska medalja za bh. skijanje, a Elvedina je bila presretna zbog najnovijeg uspjeha.

“Upravo sam došla u hotel nakon proglašenja pobjednika. Ovo je prva medalja za BiH na Europa kupu i veoma sam sretna i ponosna da sam ja ostvarila ovaj rezultat.

Sutra vozimo opet utrku spusta i nadam se da ću ostvariti isti ili bolji rezultat. Međutim, neću sebi praviti pritisak. Skijat ću kako znam i nadam se da će biti dovoljno. Hvala svima na podršci“, rekla je Muzaferija za portal Klix.ba.

Podsjetimo, naša skijašica je utrku okončala s odličnim vremenom 1:11,88, a za pobjednicom Nadine Fest iz Austrije je na kraju zaostala samo dvije stotinke.

Trećeplasirana Stephanie Jenal iz Švicarske je kasnila čak 0,64 sekunde te je to jasan pokazatelj koliko su Nadine i Elvedina danas bile superiorne.

Vrijedi istaći da je na današnjoj utrci učestvovalo više od 50 takmičarki iz najboljih evropskih skijaških država.

Medalja iz Švicarske je samo potvrda da se naša najbolja skijašica nalazi u odličnoj formi, što je nedavno pokazala i na Svjetskom skijaškom prvenstvu.

Priliku za novi uspjeh Elvedina Muzaferija će imati već naredne sedmice kada će se na istoj lokaciji voziti Svjetski kup.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.