Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija šokirala je svijet, komentatora, pa čak i protivnice ostale u čudu

Elvedina Muzaferija napravila je historijski rezultat za bh. skijanje plasmanom na 4. mjesto u Crans Montani u disciplini spust. Stotinke su dijelile našu skijašicu od prvog podijuma za Muzaferiju i Bosnu i Hercegovinu, a komentator televizije Eurosport je sa oduševljenjem pratio njenu trku.

Još je zanimljivija bila reakcija prve tri skijašice, koje su nemalo bile iznenađenje kada su pored Elvedininog imena vidjeli četvrtu poziciju.

Marta Bassino, Federica Brignone i Lara Gut-Behrami ostale su u čudu nakon sjajnog rezultata najbolje bh. skijašice.

Elvedina Muzaferija već sutra će imati priliku da ostvari novi sjajan rezultat, jer će se u Crans Montani voziti disciplina Super G.

Govorila je o tome nakon historijskog uspjeha. Naša najbolja skijašica rezimirala je utrku kojom je, kaže izuzetno zadovoljna.

“Upravo sam završila utrku u Crans Montani gdje sam završila na 4. mjestu , što je definitivno najbolji rezultat za mene i BiH. Stvarno sam presretna. Drago mi je da se napokon pokazalo da se dobro skijam, da mogu parirati najboljima. Danas je definitivno bilo jako blizu podijuma. Nažalost, to sam izgubila u zadnjem dijelu staze, međutim, svejedno sam sretna i mislim da je ovo samo početak dobrih rezultata u mojoj karijeri i nadam se da će ovaj rezultat pomoći da se nešto promijeni u bosni i Hercegovini po pitanju zimskih sportova i da će nas biti još više na startu.

Hvala što navijate za mene i budite uz mene i sutra.”

Sutra će naša najbolja alpska skijašica voziti utrku Super G-ja u svjetskom kupu koja se također održava u Crans Montani.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.