in ,

Nedim Sladić nema dobre vijesti: Stiže vlažan zrak s Mediterana, spremite se i za snijeg!

Meteorolog Nedim Sladić predviđa…

Sa istoka Mediterana našim područjima približava se polje niskog vazdušnog pritiska čiji centar će se smjestiti nad Jonskim morem. U takvim okolnostima u našu zemlju će pristizati vlažan i nestabilan zrak koji će naročito osjetan biti u istočnim, centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne u kojima se prognoziraju padavine, kaže za portal Avaza meteorolog Nedim Sladić.

– Od subote poslijepodne prema kraju dana očekuje se kiša na nadmorskim visinama do 400 metara, a iznad snijeg. U većem dijelu Bosne snijeg će padati u večernjim satima. Kao i na području Krajine. U nedjelju se u većem dijelu Bosne prognozira snijeg, a Hercegovini se očekuje kiša, ali ne obilnije padavine – navodi Sladić.

Dodaje da će puhati umjeren do jak sjeverni i sjevernoistočni vjetar dok će temperature biti niže nego što je uobičajeno za mart.

– Takva situacija sa nižim temperaturama će biti do 25. marta. Tek nakon toga će vremenski uvjeti biti primjereniji proljeću. Od ponedjeljka će kiša prestati, a od utorka se očekuje prestanak padavina u cijeloj zemlji – naveo je Sladić.

Napominje da se naredne sedmice više sunčanih intervala može ožekivati samo na području Hercegovine, ali će puhati jaka bura.

Član Bundestaga pitao da li Njemačka želi treći entitet u BiH, dobio je jasan odgovor!

Tužna vijest dolazi iz Amerike, preminuo je Adem Slipac: Bosanac kod kojeg su se u Los Angelesu okupljali Jugosloveni