Nedim Sladić objavio potpuno iznenađujuće vijesti: Pa ovo je zaista nevjerovatno!

Pa ovo je zaista nevjerovatno! Nedim Sladić je saopštio zaista iznenađujuće vijesti.

“Današnji dan je ujedno prešao granicu ljetnog dana (maksimalna temperatura >25,0 °C). Prije samo 4 dana bilo je 18 cm snijega na tlu, a prije 3 dana i jutro s temperaturom ispod nule”, napisao je na svom Facebook profilu meteorolog Nedim Sladić.

Istakao je i podatke Federalnog hidrometereološkog zavoda prema kojima je Zenica danas bila ubjedljivo najtoplija sa 27,8 °C.

“Sarajevo je danas na poziciji broj dva i pomalo neuobičajeno je toplije čak i od Mostara. Mimo vrha Bjelašnice, Neum je danas najhladniji grad Bosne i Hercegovine sa 18,3 °C. Naravno, razlog je ohlađeno more koje ne može ugrijati previše okolni zrak”, podsjetio je Sladić.

Kako najavljuje Federalni hidrometreološki zavod već sutra u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnosti. Naoblačenje sa sjevera uslovit će kišu u noći na subotu.

U petak, 15.04.2022., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnosti. Naoblačenje sa sjevera koje će usloviti kišu u noći na subotu.

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U subotu, 16.04.2022., u Bosni oblačno, većinom sa slabom kišom. U Hercegovini djelomično vedro, lokalno sa pljuskom u drugoj polovini dana.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

U nedjelju, 17.04.2022., u Bosni pretežno oblačno. U nizinama sa slabom kišom ili susnježicom u jutarnjim satima. U višim područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano, oblačnije na sjeveru Hercegovine.

Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 13 do 16°C.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.