Nedim Sladić obradovao najavom večerašnje kiše, evo gdje bi mogla padati

Nedim Sladić, bosanskohercegovački meteorolog objavio je kakve nas vremenske (ne)prilike očekuju danas u dijelovima Bosne i Hercegovine.

“Nivo 3: Centralna Bosna, Rumunija – konvektivni razvoji oblaka koji mogu usloviti pojavu izraženijih pljuskova sa grmljavinom, praćeni prolazno jakim vjetrom.

Prema večeri pljusak sa grmljavinom moguć i na području glavnog grada”, zaključio je Sladić.

Podsjećamo, meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda su za danas najavili sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslije podne i u večernjim satima lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom se očekuju u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 30 do 36, na jugu 39 °C. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 34 °C.

Sutra se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom, se očekuju u centralnm, istočnim, jugoistočnim područjima Bosne i mjestimično u Hercegovini. Vjetar slab, uglavnom, sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 34 do 40 °C.

U Sarajevu prije podne sunčano, poslije podne umjeren porast naoblake. Tokom poslijepodneva su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura oko 21, a dnevna oko 35 °C.

U utorak 05.07.2022., prije podne pretežno sunčano. Tokom dana u Bosni postepen porast naoblake praćen kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno intenzivnijim padavinama i jakim udarima vjetra. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 29 do 35, na jugu do 39 °C.

U srijedu 06.07.2022., jutro i veći dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima, a u ostatku dana prestanak padavina i razvedravanje. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 26 do 33, na jugu do 36 °C.

U četvrtak 07.07.2022.,. prije podne sunčano. Tokom poslijepodneva postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. U kasnim večernjim satima kiša se očekuje u na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.