Nedim Sladić otvoreno progovorio o mogućem najjačem nevremenu u ovoj sezoni

Nakon što su iz Protivgradne preventive RS saopćili da nam slijedi najjače nevrijeme u ovogodišnjoj protivgradnoj sezoni, Nedim Sladić meteorolog Nova BH je za N1 otkrio detalje koji dijelovi Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske bi mogli biti pogođeni.

Sladić za N1 kaže da nevrijeme mogu očekivati područja uz Savu, odnosno dio prema Hrvatskoj.

“Područja uz Savu, Banovinu u Hrvatskoj mogu očekivati nevrijeme i taj dio može biti ugrožen. Sve ispod tog dijela ukoliko se desi takozvano probijanje građani mogu očekivati samo kratkotrajne pljuskove, bez većih nepogoda”, objasnio je za N1 Sladić.

Podsjećamo, Iz “Protivgradne preventive” su naveli da se intenzivno nevrijeme i gradonosni oblaci nad branjenim područjem i ostalim dijelom Bosne i Hercegovine očekuje danas od 15.00 časova, a od 18.00 časova do ponoći najjače nevrijeme u ovogodišnjoj protivgradnoj sezoni.

Sutra u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje sa slabom kišom u sjevernim područjima. Poslije podne u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina.

U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab sjevernog smijera. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu do 33 stupnja.

(Petak)., pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje uz kišu, lokalno je moguća i pojava grada. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stupnja.

(Subota)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Kiša će lokalno bit i intenzivnija, a moguća je i pojava grada. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 22, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu do 29 stupnjeva.

(Nedjelja)., pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, povremeno i ponegdje sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 20, a najviša dnevna od 13 do 20, na jugu do 25 stupnjeva.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.