Nedim Sladić upozorio i na smiješan način prognozirao vrijeme uz stihove pjevačice poznate širom Balkana

Vijesti

Sunčan i topao dan će nas dočekati i ponedjeljak, u utorak pada zračni pritisak a jača južina, što je uvertira u znatno toplije jutro, ali uprkos obilju sunca na vrata kuca nova promjena vremena koja se očekuje krajem utorka i u srijedu, prognozirao je meteorolog Nedim Sladić.

Sredina sedmice donosi uticaj Đenovske ciklone s kojom slijedi širokopojasna kiša, a s prilivom hladnije zračne mase i osjetniji pad temperature zraka.

Sladić je ono što slijedi u najkraćem opisao uz stihove pjesme.

-Od iduće srijede do, pa, najmanje idućeg vikenda. I meteorološki i biometeorološki.

U najkraćem, napisao Sladić uz stihove pjesme Zehre Bajraktarević.

3.10.2021. – 06:34:31.U ponedjeljak, 4.10.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni dio prijepodneva će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28°C.

U utorak, 5.10.2021., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano prije podne. Postepeno naoblačenje sa jugozapada u drugoj polovini dana. U večernim satima kiša se očekuje na području Krajine, jugozapada Bosne i Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C.

U srijedu, 6.10.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C – navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Leave your vote