in ,

Nervozna Sanja Vulić se obrušila na visokog predstavnika Valentina Inzka: “Najkorektnije bi bilo da se ugledate na nas, Srbe iz RS i počnete poštovati sve narode u BiH”

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je Valentinu Inzku da su “prošla vremena kada su visoki predstavnici donosili odluke kojima su se proglašavali zakoni”

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je Valentinu Inzku da su “prošla vremena kada su visoki predstavnici donosili odluke kojima su se proglašavali zakoni što je pravni nikad viđeni nonsens”.

Vulić je rekla da visoki predstavnik nije zakonodavac i da ne može uslovljavati zakonodavnu vlast, te da će o pitanjima iz nadležnosti RS odlučivati izabrani i imenovani zvaničnici sa njene teritorije.

– Kao neko ko pripada budućoj generaciji, želim informisati Vas i OHR da mladi ne smiju zaboraviti prošlost već o njoj stalno govoriti i o istom informisati svoje naraštaje. Naše je da ne zaboravljamo. RS ne smije dozvoliti da se zaboravi stradanje srpskih sinova i očeva samo zato što je to Vaš interes, gospodine Inzko – naglasila je Vuliće.

– Samim tim, najkorektnije bi bilo da se ugledate na nas, Srbe iz RS i počnete poštovati sve narode u BiH, a ne ovo što činite, biti izaslanik bošnjačke, sarajevske elite čiji je cilj centralizacija BiH – istakla je Vulić reagujući na Inzkovu izjava da je RS usvajanjem zaključaka u Narodnoj skupštini propustila, kako kaže, historijsku šansu da prošlost ostavi iza sebe i da buduće generacije povedu u bolju i sigurniju budućnost.

Više vijesti pronađite na ovom LINKU.

Brzi odgovor 21: Američke trupe na putu za Manjaču prošle kroz Banja Luku

Gigant iz Tešnja prošle godine zaposlio još 100 radnika!