Nije ništa čekao, Saša Magazinović vrlo žustro je odgovorio na prozivke: “Bakir Izetbegović u odnosu na Denisa Bećirovića nije uspio imati ni 10% aktivnosti”

Zastupnik SDP BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH Saša Magazinović odgovorio je na izjave zastupnika SDA Nermina Mandre  njegove prozivke prema SDP-u.

„Žao mi je što uvaženi kolega Nermin Mandra dozvoljava da ga se koristi u prljavoj kampanji protiv SDP i Denisa Bećirovića.

Loša je poruka glasačima da ih žele predstavljati političari kojima izjave pišu drugi, sa ili bez njihove saglasnosti.

U trenucima kada svjedočimo najgoroj mogućoj vlasti u poslijeratnom periodu čiji je SDA veliki dio, poslanik Mandra koga su ponovo potpisali na saopštenje, se sjetio optužiti SDP od prije 8 godina. Domišljato, nema šta…

Imao je kada Nermin Mandra kao i ostali poslanici SDA predlagati zakone u ovom mandatu, kako one na evropskom putu, tako i one koji rješavaju potrebe građana, pa to nisu činili.

Imalo je priliku i Vijeće ministara u kojem je SDA važna karika predlagati zakone 4 godine pa su to radili tako da su pojedini poslanici samostalno predložili više zakona nego Vijeće ministara.

Imao je priliku to raditi i delegat Bakir Izetbegović i primao je platu za to, pa je njegov saldo takav da nije uspio imati ni 10% aktivnosti u odnosu na Denisa Bećirovića.

Ovakvim izjavama Mandra ili onaj ko je pisao njegovu izjavu zapravo želi zamagliti brojne afere pod čijim teretom SDA izlazi na izbore i time radi najgoru moguću stvar – potcjenjuje bosanskohercegovački narod.

Čestitije se ograditi od pojedinaca u svojim redovima, kao što to brojne kolege iz SDA rade u skupštinakim hodnicima, nego im služiti.

Ali opet, narod najbolje zna!”, stoji u reakciji.

Podsjetimo, Nermin Mandra, zastupnik SDA u Parlamentu BiH pozdravio je usvajanje Zakona o javnim nabavkama.

Istakao je da je to korak kandidatskom statusu za Bosnu i Hercegovinu, a onda je uputio prozivke.

Kako je poručio, u svjetlu zaključaka Evropskog vijeća, kojim je otvoren put za kandidatski status Bosne i Hercegovine, usvajanje ovog zakona predstavlja značajan korak na evropskom putu Bosne i Hercegovine.

“Također, vrijedi podsjetiti da je Bosna i Hercegovina imala Zakon o javnim nabavkama, kao i Zakon o sprečavanju sukoba interesa, koji su bili usklađeni sa zahtjevima Evropske komisije,

ali je koalicija SDP-SNSD-HDZ, u mandatnom periodu 2010-2014, uz protivljenje Evropske komisije i SDA, izmijenila njihov sadržaj u pogrešnom smjeru i nanijela štetu evropskom putu BiH”, naveo je Mandra

“Javnost u BiH već godinama čeka da SDP i Denis Bećirović, kao tadašnji predsjedavajući Predstavničkog doma PS BiH, preuzmu odgovornost za činjenicu da se napredak BiH ka kandidatskom statusu sveo na popravljanje njihovih katastrofalnih grešaka”, kazao je Mandra.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.