in , , ,

Oglasio se advokat Alise Mutap koja je uhapšena u Sarajevu zbog slučaja Dženan Memić: “Ona je spremna za sva vještačenja i poligraf

Advokat uhapšene Alise Mutap (Ramić) oglasio se nakon njenog ispitivanja u Tužilaštvu BiH zbog slučaja Dženan Memić.

Alisa Mutap, FOTO: Radio Sarajevo

Advokat uhapšene Alise Mutap (Ramić) oglasio se nakon njenog ispitivanja u Tužilaštvu BiH zbog slučaja Dženan Memić.

On je potvrdio njegova klijentica danas ispitana u Tužilaštvu BiH u svojstvu osumnjičene i da se nije branila šutnjom.

“Alisa Mutap je pružila aktivnu odbranu vezano za inkriminacije koje joj se stavljaju na teret, jer nema šta da krije. Dakle, nije se branila šutnjom i ispitivanje je trajalo nešto duže. Mi sada čekamo tužilačku odluku o eventualnom prijedlogu za daljnje mjere”, kazao je Dragović za Klix.

Advokat Dragović je istakao da je Alisa Ramić (djevojački Mutap) ponudila svim organima, ne samo gonjenja, dostupnost za sve vrste vještačenja.

“Dakle, u pogledu njene amnezije, povreda koje je zadobila i u svakom drugom mogućem smislu, a što je i radila posljednje dvije-tri godine. Mi smo to aktivno podnescima i zahtijevali od tužilaštva. Dakle, stavila se na raspolaganje i za poligraf. Na sve je spremna s ciljem da se konačno razriješi ova situacija”, kazao je Dragović.

Podsjetimo, Alisa Mutap, bivša djevojka stradalog Dženana Memića, predana je jutros u nadležnost Tužilaštva BiH nakon što je jučer uhapšena u Sarajevu pod sumnjom za prikrivanje dokaza.

U istom predmetu jučer su uhapšena i dvojica policajaca Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat. Oni su radili na osiguranju diplomatskog objekta nedaleko od mjesta gdje je stradao Dženan Memić, a osumnjičeni su za prikrivanje dokaza.

Uhapšen je i Muamer Ožegović, koji je kobne noći bio recepcioner u hotelu Crystal na Ilidži.

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu se osvrnuo na dešavanja u BIH: “Hvala Valentinu Inzku, sretno Christianu Schmidtu!”

Kakvo samo srce imaju: Fantastična košarkaška reprezentacija BiH nakon 22 godine na Evropskom prvenstvu pobijedila favoriziranu Belgiju!