Opozicija iz RS za večeras najavila proteste ispred RTRS-a: “Neće biti pojeo vuk magarca”

Opozicija u Republici Srpskoj večeras u 18 sati organizuje nove proteste ispred zgrade radio-televizije Republike Srpske u Banja Luci, na kojem žele poručiti da neće odustati.

“Naš zahtjev je žalba CIK-u i Apelacionom vijeću Suda BiH, ali i zahtjevi sa prethodnih skupova.
Rad pravosuđa i procesuiranje onih koji su učestvovali u krađama na izborima. Brojni su dokazii, a nema ni jednog epiloga. Sa tim nećemo stati. Kakvu god donijeli odluku Apelaciono vijeće, neće biti “pojeo vuk magarca” i nikom ništa.

Da neko otme narodnu volju i da mi stanemo, to gledamo, sjednemo. Taj film nećete gledati. Mi nećemo stati.” – ranije je kazala Jelena Trivić koja je zvaničnim rezultatima Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine kao kandidat opozicije poražena od Milorada Dodika, kandidata SNSD-a.

Trivić je također poručila da ostaje i zahtjev prema RTRS-u za objektivno izvještavanje i da prestanu etiketirati sve ljude koji drugačije misle od režima.

Gostujući u jutarnjem programu televizije N1, potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak rekao da je večerašnji protest opozicije jednako važan kao prethodna dva i pozvao sve građane Banja Luke i Republike Srpske, koji žele da institucije Republike Srpske budu slobodne i da svi koji su krali na izborima za to odgovaraju, da dođu večeras u 18 časova ispred RTRS i budu dio velikih promjena koje su započele u RS.

“Nijedan javni TV servis na svijetu ne sije toliko mržnje prema opoziciji i nije toliko ostrašćen kao što je to RTRS.

Njihovo svakodnevno, višegodišnje satanizovanje opozicionih lidera, koje je kulminiralo izmišljenim dokumentom američke vlade i famoznih 10 miliona dolara, velika je opasnost za Republiku Srpsku, donosi podjele i razdor u narod i zato ćemo sve češće biti pred RTRS, sve dok ta naša institucija ne bude slobodna – rekao je Crnadak.

Crnadak kaže da će opozicija ponoviti i svoj zahtjev da pravosuđe konačno počne da procesuira nosioce izbornih krađa i posebno one koji su to naredili i organizovali:

“U Doboju imamo 220 potvrđenih optužnica od strane suda za krađu glasova na izborima 2020. godine, a još uvijek nema nijedne presude.

Takav nerad je neodrživ, stvari se moraju mijenjati.

Vjerujem da će sud ponistiti odluku CIK, jer smo na Opštim izborima imali razliku između kontrolisanog i ukupno zaduženog izbornog materijala od 9.326 glasačkih listića, da 28 vreća sa neiskorištenim glasačkim listićima, od 62 takve sa kojima se manipulisalo, nije uopšte dostavljeno CIK, a tu je 7.695 listića, da su čak 9.443 osobe glasale uz pomoć drugog lica, itd. – kaže Crnadak.

On je istakao, da što se tiče formiranja vlasti na nivou BiH, to uopšte nije u fokusu PDP-a, koji se bavi pravnom borbom za istinu i konačno zaustavljanje organizovane izborne krađe u Republici Srpskoj, te da nije bilo čak ni nezvaničnih kontakata tim povodom sa bilo kim.

“Za Republiku Srpsku bilo koja vlast na nivou BiH bez SNSD-a je bolja od bilo koje vlasti koja uključuje SNSD – naveo je Crnadak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.