Otac bivšeg bh. fudbalera napadnutog u Goraždu: ‘Sin mi je u komi, nadam se da će policija naći napadača’

U Goraždu je u petak navečer, u 21.48 sati, teško ranjen nekadašnji fudbaler Almir Raščić (38). Almir je zadobio teške povrede glave, nakon čega je hitno prevezen u Sarajevo, na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je i operiran.

Prema informacijama do koji je došao portal Radiosarajevo.ba, napadači su u bivšeg igrača Željezničara pucali na kućnom pragu.

Trenutno je u komi.

Njegov otac Muhidin Raščić, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH i predsjednik Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosansko-podrinjskog kantona, je u šoku, kao i cijela porodica.

“Nadamo se najboljem, nemamo drugu mogućnost. Sve se desilo kada je krenuo po punicu. Užas, užas”, priča Raščić za portal Radiosarajevo.ba.

Kaže da se sve dogodilo kada je krenuo prema automobilu.

“Pojedini mediji su pisali da je pretučen, ali nije. Pucano mu u glavu, nakon čega je prebačen na KCUS. U ovom trenutku leži na odjelu Neurohirurgije. Na intenzivnoj je njezi”, dodao je Muhidin Dino Raščić.

Na naše pitanje da li zna šta bi mogao biti motiv napada na njegovog sina koji je u bogatoj nogometnoj karijeri pored Željezničara igrao za Goražde, Velež, Olimpik, Orašje, Zadar…, Muhidin kaže:

“Ne znam, zaista.”

Ni na sigurnosnim kamerama kod zgrada gdje se dogodio napad ništa se nije moglo vidjeti.

“Ništa nema, ali se nadam da će policija naći napadača na moga sina”, kazao je Muhidin Raščić za portal Radiosarajevo.ba.

Šta kaže policija u Goraždu

“13. januara u 21.48 sati, N.N. lice putem telefona prijavio je dežurnoj službi Policijske stanice Goražde da je u ulici 43. Drinske brigade u jednom prolazu kod zgrade našao u ležećem položaju jedno lice sa povredama na glavi, krvarenje.

Na lice mjesta izašla je patrola PU Goražde i hitna pomoć te isti je prevezen u Kantonalnu bolnicu Goražde gdje je dežurni doktor je konstatovao povrede u vidu preloma baze lobanje i krvarenje iznad uha i da je životno ugrožen.

U 22. 50 sati lice R. A. upućeno je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu”, kazao je Mirsad Kamenica, šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku MUP-a BPK.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.