Pogledajte divan snimak, mladi iz Federacije i RS zaigrali kolo: “Možemo i moramo zajedno”

Članovi kulturno-umjetničkih društava iz nekoliko gradova u istočnoj Bosni okupili su se danas u Goraždu gdje su na mostu igrali kolo i na taj način poslali poruku prijateljstva i zajedništva, a sve u okviru manifestacije “Mostovi spajaju prijatelje”.

Kako je saopćeno, u Goraždu su se danas okupili mladi iz ovog grada, ali i iz Foče, Čajniča, Rudog i Ustikoline .

Mladi članovi kulturno-umjetničkih društava su tim pvoodom zaigrali zajedničko kolo te su poručili kako Drina i mostovi na njoj moraju početi spajati ljude.

“Mostovi spajaju prijatelje. Moramo i možemo zajedno”, poručili su.

Također, mladima su se u okviru ove manifestacije obratili i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Rudo Dragoljub Bogdanović te načelnik Općine Foča-Ustikolina Mujo Sofradžija.

“Zahvalili su se za fantastičnu organizaciju manifestacije gdje su mnoga djeca osim folklora pokazala i svoja umijeća u dramskim prikazima i recitovanju pjesama”, navodi se.

Nakon manifestacije na mostu, svečanost je nastavljena uz prisustvo privrednika iz ovog grada, uposlenike Grada Goražda, građane, te muzičare i pjevače iz Goražda – javio je Klix.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.